Fürdőszobai ventilátor kínálatunk

A fürdőszobai ventilátorok között többféle típust különböztethetünk meg. Hogy melyiket is érdemes választani, az függ az adott helyiség kialakításától, hogy hol is szeretnénk elhelyezni a szellőztető ventilátort a térben, és milyen egyéb termékjellemző fontos számunkra. Egyes háztartásokban fontos, hogy kifejezetten halk páraelszívó ventilátor legyen, míg máshol az időzítő funkción van a hangsúly.

Ha Ön jelenleg fürdőszobai elszívó ventilátor vásárlása előtt áll, akkor olvassa el tájékoztatónkat, ahol a különböző páraelszívó ventilátor modellek előnyeiről olvashat, és így könnyebben tud majd döntést hozni a típust illetően!

Miért érdemes fürdőszobai elszívó ventilátort szerelni otthonunkba?

A fürdőszobában felhalmozódott elhasznált, párás levegőt teljesen át tudjuk szellőztetni egy beépített elszívó ventilátorral. Szakemberek is javasolják, hogy egy háztartásba minél előbb szereltessünk be a gyakran vizesedő terekbe (mosdó, fürdőszoba) egy páraelszívó ventilátort. Ennek oka, hogy a nedves területeken könnyen elszaporodhat a penészgomba, és ezzel nem csak a saját, és otthonunkban élők egészségét veszélyeztetjük, hanem egy olyan réteg képződhet ezeken a felületeken, amit utána nagy nehézségek árán tudunk csak eltávolítani. A fürdőszobai elszívó ventilátor elszívja a párás levegőt és friss légáramlást biztosít, ezzel meggátolva a penészedés kialakulását.

Milyen típusokat különböztethetünk meg a fürdőszobai ventilátorok között?

Fürdőszobai ventilátoraink között megtalálhatók a 12V-os motorral rendelkező elszívók. Ezek tökéletesen illeszkednek egy nedves, párás térbe, hiszen olyan helyekre is beszerelhetők, ahol a nagyobb motorral rendelkező ventilátorok már nem lennének képesek működni, és emellett kifejezetten energiatakarékosak, hiszen alacsony fogyasztáson funkcionálnak.

Az ablakventilátorok előnyei, hogy könnyen felszerelhetők a legtöbb ablak típusra, nem szükséges a falak bontása vagy egyéb komolyabb munkálat az adott térben.

Az automata zsalus fürdőszobai elszívó ventilátorok között is több féle típust különböztethetünk meg. Az automatikusan működő zsaluval szerelt elszívók lényege, hogy meggátolják a külső levegő beáramlását az adott térben, így folyamatos szellőztetést biztosítanak. Különböző típusok közül válogathatunk, egyes típusok falra szerelhetők, és vannak, amik mennyezetre, így minden helyiségbe megtaláljuk azt, ami a legjobban illeszkedik.

A fürdőszoba szellőztetésére a csőventilátor is alkalmas a fent említett típusokon kívül. A különböző változatoknak köszönhetően az eltérő csőszakaszokba is találunk megfelelően illeszkedő elszívó ventilátort. Költséghatékony, csendes és nem mellesleg a csőbe helyezhetőségének hála tökéletesen beépíthető bármilyen fürdőszoba dizájnba.

Ha nagyobb fürdőszobai térben és hosszú távon szeretnénk gondolkodni, akkor elsősorban a golyós csapágyas ventilátor kínálatunk közül érdemes választani. Ezek a fürdőszobai elszívó ventilátorok a magasabb minőségnek köszönhetően képesek a hosszú távú működésre. A golyós csapágyas motorral felszerelt elszívó ventilátorok a hosszú élettartamnak köszönhetően nagyon népszerűek vásárlóink körében.
Ha a cél a fürdőszobában az alacsony zaj és csendes működés, akkor több különböző termékváltozatunk közül válogathat. A fürdőszobai ventilátorok sok esetben magas zajszinten működnek, ami zavarhatja az otthoni nyugalmat. Válasszon halk elszívó ventilátoraink közül és élvezze a csendes működést és szellőzést! Ezek a ventilátortípusok ráadásul kifejezetten energiatakarékosak is, így érdemes ezek közül választani, ha egy költséghatékony megoldást szeretnénk a fürdőszobánk szellőztetésére.

Az időzítős fürdőszobai elszívó ventilátor legnagyobb előnye, hogy a beépített páraelszívó akkor is átmozgatja a levegőt, amikor senki nincs az adott térben. Segítségével teljesen automatizálni tudjuk a szellőztetést a vizes terekben, így költséghatékony módszerrel tudjuk megoldani a friss légáramlást és páraelszívást. A rendszer lényege, hogy akkor indul el a levegő elszívása és cseréje, amikor szükségszerű, és amikor már átszellőzött a helyiség, akkor kikapcsol az elszívó rendszer.

A páraérzékelővel ellátott ventilátormodellek kifejezetten kedveltek a fürdőszobákban. Ezeknél az elszívó ventilátoroknál szükséges egy bizonyos páratartalom megadása, ami felett a ventilátor bekapcsolja az elszívó funkcióját és újra megfelelő páratartalmat generál az adott helyiségben.

A radiális fürdőszobai ventilátorokat akkor ajánljuk, ha nagyobb rendszereken kell biztosítani a légáramlást: ilyen például, ha több lakásszinten szeretnénk biztosítani a szellőztetést. Kialakításának és motorjának köszönhetően nagy nyomáson üzemel. Az egyszerű, letisztult fürdőszobai ventilátor dizájnnak köszönhetően a legtöbb térben esztétikusan mutat.

Ha fürdőszobai ventilátor vásárlás előtt áll:

A fürdőszoba ventilátor vásárlásnál tehát fontos felmérni az igényeket, a helyiség jellemzőit és azt, hogy mennyire tervezünk hosszú távra a választott elszívó ventilátorral.

Ha bármilyen egyéb kérdés merülne fel a fürdőszobai ventilátorok kapcsán, keresse fel kollégánkat, aki szívesen segít Önnek akár a megfelelő döntés meghozásában, akár más egyéb ventilátor kérdéskörben!

Fel