Lakossági csőventilátor jellemzői

A lakossági csőventilátor általában fürdőszobában, vizes helyiségekben, mosdóban alkalmazható. A csőventilátor elősegíti a levegő cseréjét, elszívja párás, elhasznált levegőt és ez által kellemes levegőt varázsol az adott helyiségben. Ezek a típusú ventilátorok elsősorban otthoni használatra javasoltak, teljesítményük alapján a kisebb helyiségek szellőztetését meg tudják oldani, de nagy alapterületű terek teljes levegőcseréjére nem alkalmasak. A lakossági csőventilátorok 1 vagy 2 méter csőhosszig használhatók általában.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

VENTS VKO1L csőventilátor golyós csapággyal

12 560 Ft19 799 Ft
Europlast EK csőventilátor EK100Europlast ventilátrorok
Elfogyott

Europlast EK csőventilátor

10 329 Ft11 045 Ft

A lakossági csőventilátor kiválasztása

A lakossági csőventilátor kiválasztása során fel kell mérnünk, hogy milyen helyiségbe szeretnénk a szellőztetést. Ehhez tudnunk kell, hogy mekkora a helyiség alapterülete, milyen gyakran kell a légcserét biztosítani, hova szerelhető a ventilátor. Ezekhez meg kell állapítanunk, hogy mennyi a szükséges ideális légszállítás mennyisége. Ismernünk kell a csőhosszúságot, és megfelelő csőcsatlakozású ventilátort kell választanunk. Tisztában kell lennünk vele, hogy merev vagy flexibilis csőcsatornával rendelkezik az otthonunk, és ehhez mérten kell csőventilátort vásárolnunk.

Ha nem vagyunk biztosak ezekben a kérdésekben, kérjük szakember segítségét, hiszen egy rosszul kiválasztott ventilátor legrosszabb esetben be sem szerelhető, vagy esetlegesen olyan probléma is felmerülhet, hogy nem biztosítja számunkra azt a szellőzést, amit el szerettünk volna érni vele.

A kiválasztás során nem csak a helyiség mérete és a légtechnikai csövek méretezése vethet fel kérdéseket. A döntés előtt érdemes átgondolni, hogy pontosan milyen egyéb funkciókat szeretnénk még a ventilátorunk alapfunkciója mellé, hiszen egyes típusokból választhatunk időzítős kivitelt is. Az időzítős lakossági csőventilátor lényege, hogy a helyiség elhagyása után is még működni fog a szellőztető ventilátorunk a készüléken beállított ideig. Az időzítős változatokkal  energiatakarékos és költséghatékony módon tudjuk szellőztetni a fürdőszobánkat.

Milyen előnyökkel jár egy lakossági csőventilátor?

Egy ilyen típusú ventilátor beépítése nagymértékben meggátolja a penészesedés kialakulását. A párás, nedves levegő elszívásra kerül, így kedvezőtlen körülmények alakulnak ki a penészgombák számára. Egy csőventilátor beszerelése megoldhatja ezt a problémát, érdemes előre gondolkodni egy lakás tervezésénél, hiszen ha egyszer beköltöznek a penészgombák a helyiségbe, nagyon nehéz őket kiűzni onnan.

A lakossági csőventilátor golyós csapágyas motorral rendelkezik, ez által hosszú élettartammal bírnak. Ezeket a ventilátorokat akár függőlegesen is be lehet építeni. Kedvező áron be tudjuk őket szerezni, így hosszú távon nyújtanak költséghatékony megoldást, hiszen teljes mértékig energiatakarékosan üzemelnek, és nem jelentenek nagy beruházást sem. Emellett kifejezetten alacsony zajszinten működnek, nem zavarják meg a nyugalmat lakásunkban, így a csendes működésének köszönhetően tökéletesen megfelelnek az otthoni használatra.

Esztétikus és letisztult megjelenéssel rendelkeznek, így minden fürdőszobába vagy mosdó helyiségbe beilleszthetők, hiszen az általunk kiválasztott szellőzőrácsot fogjuk csak a falon látni.

Ha bármi kérdése van a lakossági csőventilátorokat illetően, esetleg bizonytalan abban, hogy melyik termékünket válassza, akkor kérje kollégánk segítségét!

 

Fel