Egy helyiséges hővisszanyerők

Egy helyiséges hővisszanyerők esetében fontos tudnunk, hogy a szellőztetés és a légcsere nem a teljes épületben megoldott, kizárólag egy helyiségben, ahogy a nevéből is kiolvasható. A hővisszanyerők nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen gazdaságos és modern megoldást jelentenek. Az ilyen rendszerek használatával egészséges és friss levegőt érhetünk el, de mégsem kell megküzdenünk a pollenekkel, porral és minden egyéb szennyeződéssel, ami egy nyitott ablak esetében biztosan gondot jelentene. A szellőztető rendszer segítségével kikerül a térből az elhasználódott levegő, és a hővisszanyerő rendszer pedig biztosítja a friss levegő bejutását a helyiségbe. Legfontosabb előnyük, hogy energiatakarékos módon oldják meg a légcserét, és teljesen friss levegőt biztosítanak a szobába, térbe, hiszen nem csak a benti levegőt kevergetik, mint egyes ventilátorok, hanem az egészséges kinti levegőt áramoltatják be.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Qantum HR fokozat kapcsoló
Elfogyott

Quantum HR fokozat kapcsoló

10 991 Ft
Quantum HR-100 hővisszanyerő szellőztetőQuantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető felépítése
Elfogyott

Quantum HR-100 hővisszanyerős szellőztető

82 989 Ft
Quantum NEXT egyhelyiséges hővisszanyerőQuantum NEXT egyhelyiséges hővisszanyerő távirányító
Elfogyott

Quantum NEXT egyhelyiséges hővisszanyerő

157 991 Ft
Quantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztetőQuantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető felépítése
Elfogyott

Quantum HR-150 hővisszanyerő szellőztető egy helyiségbe

99 990 Ft

Egy helyiséges hővisszanyerők beépítése

Egy helyiséges hővisszanyerők beépítése sokkal egyszerűbb, mint központi változatuk, így sokan választják ezt a szellőztető berendezést akkor, ha már egy kész lakásban szükséges megoldani a légcserét, és nincs lehetőség egy központi rendszer beépítésére. Beszerelésük alapvetően egyszerű, nem szükséges semmilyen specális tudás, így sokan akár maguk is képesek a rendszer beüzemelésére. Sem légcsatorna, sem speciális idomok nem szükségesek a készülék beépítéséhez. Egy ilyen egy helyiséges berendezés körülbelül 30 nm2 területű helyiség légcseréjét tudja megoldani.

Egy helyiséges hővisszanyerőket általában hálószobákba, nappaliba, kisebb lakásokba, vendégszobába, ebédlőkbe, pincébe vagy akár rövidebb folyósok esetében érdemes alkalmazni. Sok esetben nem csak a friss, egészséges levegő a cél, szeretnénk elkerülni a gombásodás kialakulását és elterjedését is. Egy hővisszanyerős szellőztető segítségével ez is teljesen megoldott, hiszen a párás, nedves levegőt kiáramoltatja a rendszer (például pincék esetében).

Egy helyiséges hővisszanyerők jellemzői

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetésnek lefontosabb előnye, hogy alacsony zajszinten működik, ezáltal kisebb terek, szobák esetében sem zavarja meg a nyugalmat. Hővisszanyerős szellőztetőként energiatakarékos és gazdaságos módon cseréli a levegőt. Rendkívül hatékony a szellőztetés, hiszen nyáron az éjszakai, hűvösebb levegővel tölti fel a teret, és nem a nappali meleg levegővel, télen és a hidegebb időszakokban pedig csak akkor juttatja be a friss, kinti levegőt a szobába, ha a hőcserélő már felmelegítette a teret bent, a kívánt, kellemes meleg levegőre. Az egyhelyiséges hővisszanyerők hosszú élettartammal bírnak, ezért szerencsére hosszú évekre is tudunk tervezni velük.

Egy helyiséges hővisszanyerők használatával tehát javíthatjuk a szellőztetésünk hatékonyságát, energiát és költségeket spórolhatunk meg, és mindig kellemes levegőt biztosíthatunk az adott térben. Vásárlás előtt azonban fontos néhány dolgot felmérnünk, és amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb szellőztető gép a számunkra, kérjük inkább szakember segítségét. Az egyik legfontosabb tényező a vásárlás előtt, hogy pontosan mekkora helyiségbe szeretnénk a szellőztetést megoldani. Emellett fel kell mérnünk a légszállítási igényünket, és ahhoz mérten választani egy – az átlagértéknél nagyobb teljesítményű – szellőztető berendezést. Ha nem biztos abban, hogy melyik lenne a megfelelő készülék az Ön helyiségébe, akkor kérdezze kollégánkat!

Fel