Ipari hangcsillapított ventilátor kínálatunk

Ipari hangcsillapított ventilátor kínálatunkban olyan ipari területen felhasznált elszívó típusok találhatók meg, amik elsősorban nagy alapterületű helyiségek szellőztetésére vannak kitalálva. Az ipari hangcsillapított ventilátor alapvetően azért lett kitalálva, hogy alacsony zajszint mellett is képes legyenek a maximális szellőztetésre, ezáltal ne zavarják a helyiségben lévő embereket. Így például az iskolákban, irodákban, üzlethelyiségekben ajánlott az ilyen típusú ipari ventilátorok használata, hiszen ezeken a területeken gyakran fordulnak meg és dolgoznak, koncentrálnak az ott lévők.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

TT SILENT csőventilátor hangcsillapított házzal

62 579 Ft219 953 Ft

ISOR Szigetelt házas csőventilátor

209 907 Ft730 089 Ft

Ipari hangcsillapított ventilátorok használata

Az ipari halk elszívók elsősorban olyan helyiségek szellőztetésére ajánlottak, ahol a halk működés mellett fontos a nagy teljesítmény és nyomás, hiszen nagy mennyiségű levegő elszállíttatása és cseréje a cél. Ilyen helyiségek lehetnek az iskolák, óvodák, irodák, éttermek, kávézók, hotelek, apartmanok vagy nagyobb konferenciatermek.

Egy ipari ventilátor vásárlása előtt fontos meghatározni azt, hogy milyen teljesítményű ventilátorra lesz szükségünk, ehhez pedig fontos tudni, hogy mekkora a szükséges óránkénti légcsere mennyisége. A pontos meghatározáshoz fel kell mérnünk pár dolgot:

  • Milyen mértékű zajcsökkentésre van szükség?
  • Hogyan és hova tudjuk beszerelni a ventilátort, szükséges-e bármilyen speciális kiegészítő légcsatorna elem hozzá?
  • Milyen helyiségbe kerül a ventilátor, és ott milyen típusú levegőt fog elszállítani? (Poros, szennyeződéses vagy tiszta levegőt, esetleg magas hőmérsékletű gázt, levegőt)

Ipari hangcsillapított ventilátor jellemzői

Az ilyen típusú elszívók nagy teljesítménnyel bírnak, ezért is képesek a nagy területű helyiségek szellőztetésére. Ez alapvetően jellemzi minden ipari ventilátort. Halk működéssel történik a levegő cseréje, ez elsősorban egyedi kialakításának köszönhető. A készülékház kialakítása úgy történik, hogy a külső részét egy bizonyos hangszigeteléssel látják el, és emellett hőszigetelő réteggel is beborítják. Ezek a szigetelések ásványgyapot anyagból készülnek el. Belső részére jellemző a perforált kialakítás.

Az Ipari hangcsillapított ventilátorok több sebességes kivitelben kaphatók. Ennek is köszönhető, hogy alacsony zajszinten tudnak működni. A több sebességes kivitel lényege, hogy az elszívó berendezés éppen abban a pillanatban olyan sebességgel és teljesítménnyel működjön, amire épp szükség van az adott térben. Így nem lesz túlműködés vagy alulműködés. A plusz tulajdonságának köszönhetően, azáltal, hogy nincs felesleges túlműködés, energiát is megtakaríthatunk, ezáltal nagyobb összegeket is megspórolhatunk egy ilyen beruházással.

A ventilátor beszereléséhez és használatához szükség lehet más egyéb anyagokra, szerszámokra vagy tartozékokra, amivel számolnunk kell. Ilyenek lehetnek a légcsatorna elemek, idomok, szűrők, légcsatorna felfogató elemek, befúvó és elszívó légszelepek, fordulatszám szabályozók. Ezeket mind megtalálja a kínálatunkban. Kérje bátran kollégánkat segítségét, aki segít Önnek a megfelelő ventilátor kiválasztásában és a szükséges tartozékok összeválogatásában is!

Fel