Ipari konyhai ventilátor kínálatunk

Az ipari konyhai ventilátorok nagyméretű üzemi és ipari konyhákban való felhasználásra ajánlottak. Ezekben a hatalmas méretű konyhai helyiségekben nagyon fontos a folyamatos szellőztetés és az elhasznált levegő elszívása. Ipari konyhákban folyamatosan főznek az ott dolgozó szakácsok, séfek és nem lenne kellemes számukra egész nap zsíros levegőt szívni. Emellett fontos a konyhai eszközök, bútorok megvédése a lecsapódó zsíros párától is.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Konyhai ventilátor VENTS KSK

296 913 Ft464 045 Ft
Elfogyott

Motorvédő burkolat konyhai ventilátorhoz

14 430 Ft

Konyhai elszívó ventilátor KCF-N

479 676 Ft908 971 Ft

Az ipari konyhai elszívók jellemzői

Az ilyen elszívó berendezések nagyobb teljesítménnyel bírnak, mint az otthoni konyhai elszívók. Ez azért is fontos, hiszen egy nagykonyhába sokkal jelentősebb mértékben alakulnak ki a szagok, és állandóan zsíros levegő van. Ezért szükségszerű a folyamatos főzés közbeni szagok elterjedésének a megelőzése.

Az ipari nagykonyhai elszívók motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Az ilyen konyhai páraelszívókon egy zsírfogó tálca is található, amit a tűzhely fölé kell helyezni, annak érdekében, hogy megfelelően elszívja a zsíros, olajos gőzt és szennyeződéseket. A zsírfogó szűrővel ellátott ernyő segítségével, maximális hatékonysággal tudja tisztítatni a levegőt.

A szagok és szennyeződések mellett a magas hőmérséklettel is meg kell küzdenie egy ipari konyhai elszívónak. Motorjuk teljes hővédelemmel van ellátva, ez megakadályozza, hogy a beépített motor túlmelegedjen. Egy ipari konyhai ventilátor 120 Celsius fokos levegőt is képes szállítani, hiszen anyaga horganyzott acéllemezből készült, így jobban bírja ezeket a hatásokat.

Motorja a hővédelem mellett, a hosszú élettartamért golyóscsapágyazással készült. Lapátjai könnyen tisztíthatók, ezért jellemző rájuk, hogy hosszasan használhatók.

Mit kell tudnunk egy ipari konyhai ventilátor vásárlása előtt?

Egy ipari konyhai ventilátor kiválasztásánál fontos figyelembe vennünk, hogy hol is tudjuk elhelyezni az elszívó berendezést a konyhai helyiségen belül. Egy ilyen ventilátor – hiába működik nagy teljesítményen – csak akkor tudja megfelelő módon elszívni a konyhai főzés közben keletkezett szagokat és gázokat, ha a teljes elszívó rendszer (beleértve az elszívó ernyőt és a csőhálózatot is) minden eleme megfelelően lett méretezve és kiépítve.Egy nagy üzemi konyhában elengedhetetlen az, hogy gondoskodjunk a levegő utánpótlásáról. Ilyen terekben ez nélkülözhetetlen, hiszen szükséges a megfelelő friss levegő és szellőztetés.

Rendkívül fontos, hogy egy üzemi konyhába soha nem lesz megfelelő egy átlagos ipari ventilátor, hiába képes a nagy teljesítményű levegő elszívására. Az ipari konyhai ventilátorok úgy vannak kialakítva és olyan védőborításokkal rendelkeznek, ami képes az ilyen olajos gőz, zsíros, párás, magas hőmérsékletű levegő elszívására. Az ilyen szennyeződött levegő cseréje könnyen vezethet egy olyan ventilátor meghibásodásához, ami nem kifejezetten erre a célra, tehát ilyen levegő elszívására lett kifejlesztve. Az el nem szívott, lerakódott zsíros szennyeződés a szellőztető rendszerben igen tűzveszélyes, könnyen meggyullad, így akár balesetet is okozhatunk egy nem megfelelően kiválasztott konyhai elszívóval.

Ha úgy érzi, hogy merült még fel Önben kérdés, hogy melyik lenne a megfelelő konyhai ventilátor az Ön számára nagyüzemi konyha esetén, vagy szeretne bármilyen tanácsot kérni a témát illetően, akkor keresse fel kollégánkat, aki megfelelő szakértelemmel segít Önnek a döntésben.