Egy padló ventilátor használata és működése

Egy padló ventilátor alapvetően a nyári hőségben kínál megoldást a jobb hőérzet kialakítására. Gyors eredményt garantálnak, hiszen a megvásárlás után azonnal használatba vehetők, csak elhelyezzük a kívánt területre, és máris bekapcsolhatjuk a komfort érzetünk javítása érdekében. Nevéből adódóan elsősorban padlóra szokás helyezni, de többnyire íróasztalon, szekrényen vagy bármilyen más egyéb berendezési tárgyra helyezve is alkalmazható. Egyes típusok akár oldalfalra is rögzíthetők, így ha kiválasztunk a ventilátor számára egy fix pozíciót, akkor felszerelhetők oda is.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Padló ventilátor FE-45FE-45 padló ventilátor összeszerelése
Ajánlott termék

Padló ventilátor FE-45

47 154 Ft

ARDES 5B30A Padló ventilátor

13 985 Ft

Egy padló ventilátor otthoni és ipari használatra is egyaránt javasolt. Egyik leggyakoribb felhasználási területe az irodai környezet vagy konditermek, üzletek.Könnyen áthelyezhető és erős légáramlást biztosít, ezáltal több ott tartózkodó számára is kellemes levegőt tud varázsolni. A masszív légáramlás és erős felépítés eredményeképp viszont figyelni kell arra, hogy ne állítsuk a padló ventilátort közvetlenül egy adott személyre, hiszen zavaró lehet számára az erőteljes levegő áramlása.

Amennyiben a padlóra helyezzük, biztosítja számunkra, hogy a meleg levegő ne tudjon rétegződni. A megrekedt meleget tudja keverni, ebből fakadóan keringteti a levegőt, így nyújt kellemes légáramlást.

Működését elősegítheti, ha egy ablak elé helyezzük, hiszen ebben az esetben a kintről érkező frissebb levegőt tudja beáramoltatni a helyiségbe, és emellett segíti azt, hogy a bent megrekedt meleg levegőt kivezesse a kinti levegőre.

A padló ventilátor kiválasztása

A megfelelő padló ventilátor kiválasztásához fel kell mérnünk, hogy pontosan mit szeretnénk. Egyrészt tudnunk kell, hogy milyen teljesítményű padló ventilátorra van szükségünk, tehát, hogy mekkora helyiségbe szeretnénk a kellemes légáramlást elérni, hány ember megfelelő hőérzetét kell biztosítanunk. Másrészről pedig meghatározó kérdés lehet, hogy milyen berendezésű helyiségbe választunk padló ventilátort. Színben és stílusban is választhatunk különböző variációk közül, így minden helyiségbe, irodába, szobába megtalálhatjuk a megfelelőt.
Irodai vagy lakossági használat esetében kardinális kérdéskör lehet, hogy milyen hangos egy padló ventilátor üzemeltetése. Ilyen esetben kiemelkedően fontos, hogy a ventilátorunk alacsony zajszinten működjön, és ne zavarja a munkavégzést vagy az otthoni pihenést, nyugalmat. A padló ventilátorokat alapvetően halk működés jellemzi, de ajánlott figyelmet fordítani a zajszintre is a kiválasztáskor.
Kiválasztás esetén gondoskodnunk kell arról, hogy olyan padló ventilátort válasszunk, ami megfelelő védőráccsal rendelkezik. Ennek oka, hogy a lapátok forgása sérüléseket okozhat, ha egy kisállat vagy kisgyermek belenyúl, esetleg mi magunk érünk bele valamilyen véletlen folytán. Ebből kifolyólag elengedhetetlen biztonsági szempontokból egy védő borítás a lapátok elé. A megfelelő védelmet a sűrű rácsozás garantálja. Amire még szükséges odafigyelni, az, hogy kutyánk vagy macskánk alvóhelye ne a ventilátor közelébe legyen. A fekvőhelyen rengeteg szőr található, a ventilátor pedig szétfújja a levegőben a szőröket, így egy egészségtelen levegőjű, és nem mellesleg teljesen állatszőrös helyiségbe találjuk magunkat.

A döntéskor figyelembe kell venni azt is, hogy szükséges-e több sebességű kivitel. Egy ilyen ventilátor képes alacsonyabb fokozaton is légáramlást generálni, ami számos esetben előnyös lehet, ha nincs szükségünk erőteljes hűvös levegőre.
Amennyiben kérdése támadna azzal kapcsolatban, hogy melyik a megfelelő padló ventilátor az Ön számára, esetleg segítséget szeretne kérni, keresse kollégánkat!

Fel