Fém légcsatorna idom kínálatunk

A fém légcsatorna idomok a szellőztető rendszerek elengedhetetlen részei. A légcsatorna szereléséhez és a rendszer működéséhez cső és idom kapcsolatok szükségesek. Egy fém légcsatorna a légtechnikai csővezetékek összekötésére,irányváltására és elosztására szolgál. Felszerelésük általában egészen egyszerű, csak össze kell illeszteni a légcsatornával a kiválasztott idomot. Egy légcsatorna idom kiválasztásánál fontos figyelembe vennünk azt, hogy a légcsatornánk átmérője mekkora, és ahhoz szükséges a megfelelő méretű idom kiválasztása.

1–16 termék, összesen 23 db

Fém idomkapcsoló

652 Ft4 615 Ft

APG csatlakozó csonk gumitömítéssel

1 290 Ft9 295 Ft

Fém csőkapcsoló idom gumi tömítéssel

1 774 Ft12 915 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 90 fok szeletes gumi tömítéssel

4 362 Ft59 143 Ft

Fém légcsatorna szűkítő idom gumitömítéssel

2 703 Ft12 765 Ft

Fém légcsatorna T idom gumi tömítéssel

4 667 Ft23 434 Ft

Fém idom végdugó

744 Ft3 423 Ft

Légcsatorna kivezető elem UT

2 912 Ft38 068 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 90 fok préselt gumi tömítéssel

3 666 Ft4 473 Ft

Légtömör pillangószelep motoros mozgatással – AKH-M

13 232 Ft20 574 Ft

Légtömör pillangószelep kézi mozgatással – AKH

6 876 Ft14 204 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 45 fok szeletes gumi tömítéssel

3 967 Ft38 873 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 45 fok préselt gumi tömítéssel

2 071 Ft8 420 Ft

OKA-B Légcsatornába csúsztatható visszacsapó szelep

4 051 Ft10 972 Ft

Flexibilis rezgéscsillapító közdarab

5 009 Ft10 348 Ft

SVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshez

3 148 Ft9 092 Ft

Fém légcsatorna idomok jellemzői, fajtái

Kínálatunkban megtalálhatók a különböző idomkapcsolók, amik elsősorban a több, különböző típusú idom összekapcsolására használható. Az idomkapcsolók között megkülönböztethetünk gumitömítéssel, és tömítés nélküli típusokat is. Egy csőkapcsoló könnyebben szigetel, ha tömítéssel van ellátva, ezért ezt érdemes figyelembe vennünk a választáskor. A fém légcsatorna idomok segítségével bizonyos rövidebb csőszakaszok – ahol szükséges – meghosszabbíthatók a kívánt méretre.  Szűkítő idomok segítségével különböző átmérőjű légtechnikai csőszakaszokat is egymáshoz tudunk illeszteni.

A fém légcsatorna idom termékek közé tartozik az Y idom is. Az ilyen típusú idomokkal elágazásokat alakíthatunk ki a csőhálózaton. Ilyen a T idom és a nyeregidom is. Ezek a termékek a cső formájában és kivitelezésben térnek el egymástól. Ezen kívül megtalálhatók a különböző fokban hajlított fém légcsatorna idomok kínálatunkban. Az ilyen hajlított idomok segítségével a szellőztető rendszerek vezetésének irányát tudjuk megváltoztatni.

A légcsatornában a levegő befújási és elszívási pontját is ki kell alakítanunk a megfelelő működéshez, ehhez egy légcsatorna kivezetőre vagy egy tetősapkára is szükségünk van. Sok esetben szükséges a kívülről érkező vizet kivezetni a külső térbe, erre egy kifújófej lehet alkalmas. Amennyiben egy légcsatornát teljesen le szeretnénk zárni, egy végdugóra van szükségünk. Egy végdugó akkor is hasznos lehet, ha vannak olyan elágazások, amit nem szeretnénk használni, egy ilyen idommal könnyen megoldhatjuk a lezárást.

Ipari helyiségekben, gyárakban, csarnokokban sokszor szükség lehet arra, hogy a pontos légmennyiséget beállítsuk. Egy légtömör pillangószeleppel vagy egy légmennyiség szabályzóval ez manuálisan beállítható.

Ha azt szeretnénk, hogy a légcsatorna rendszerünk jobb zajcsillapítássalrendelkezzen, érdemes egy rezgéscsillapító közdarab idomot használnunk a légcsatornához. Ha egy ilyen idom része a légcsatornánknak, akkor el tudjuk vele érni bizonyos zajszint csökkentését, mivel meggátolja a motorból eredő rezgések továbbterjedését a csőhálózatban.

Fém légcsatorna idom kiválasztása

A megfelelő légcsatorna rendszer kiépítéshez érdemes szakember segítségét kérni. Fontos felmérnünk, hogy milyen helyiségben szeretnénk a szellőztetést megoldani, mire használjuk azt a teret és mekkora mennyiségű levegő elszállíttatását szeretnénk megoldani. Elengedhetetlen, hogy a vásárolt termékeknek, idomoknak és tartozékoknak kompatibilisnek kell lenniük egymással, ezért is ajánlott egy légtechnikai szakemberrel konzultálni.

Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne segítséget kérni a megfelelő légcsatorna kiépítéshez, akkor keresse fel kollégánkat, aki segít Önnek és válaszol kérdéseire!

Fel