Fém légcsatorna idom kínálatunk

A fém légcsatorna idomok a szellőztető rendszerek elengedhetetlen részei. A légcsatorna szereléséhez és a rendszer működéséhez cső és idom kapcsolatok szükségesek. Egy fém légcsatorna a légtechnikai csővezetékek összekötésére,irányváltására és elosztására szolgál. Felszerelésük általában egészen egyszerű, csak össze kell illeszteni a légcsatornával a kiválasztott idomot. Egy légcsatorna idom kiválasztásánál fontos figyelembe vennünk azt, hogy a légcsatornánk átmérője mekkora, és ahhoz szükséges a megfelelő méretű idom kiválasztása.

1–16 termék, összesen 21 db

Fém idomkapcsoló

632 Ft4 477 Ft

APG csatlakozó csonk gumitömítéssel

1 251 Ft9 016 Ft

Fém csőkapcsoló idom gumi tömítéssel

1 613 Ft12 526 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 90 fok gumi tömítéssel

3 109 Ft57 368 Ft

Fém légcsatorna szűkítő idom gumitömítéssel

2 592 Ft12 383 Ft

Fém légcsatorna T idom gumi tömítéssel

4 528 Ft22 730 Ft

Fém idom végdugó

721 Ft3 320 Ft

Légcsatorna kivezető elem UT

2 826 Ft36 927 Ft

Légtömör pillangószelep motoros mozgatással – AKH-M

12 836 Ft19 957 Ft

Légtömör pillangószelep kézi mozgatással – AKH

6 669 Ft13 778 Ft

Fém légcsatorna könyök idom 45 fok gumi tömítéssel

2 652 Ft37 708 Ft

SVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshez

3 053 Ft8 819 Ft

OKA-B Légcsatornába csúsztatható visszacsapó szelep

4 051 Ft10 643 Ft

Flexibilis rezgéscsillapító közdarab

4 859 Ft10 038 Ft

DKD tetősapka

10 612 Ft92 983 Ft

RENSON ACOUDEC flexibilis hangcsillapító

8 508 Ft10 352 Ft

Fém légcsatorna idomok jellemzői, fajtái

Kínálatunkban megtalálhatók a különböző idomkapcsolók, amik elsősorban a több, különböző típusú idom összekapcsolására használható. Az idomkapcsolók között megkülönböztethetünk gumitömítéssel, és tömítés nélküli típusokat is. Egy csőkapcsoló könnyebben szigetel, ha tömítéssel van ellátva, ezért ezt érdemes figyelembe vennünk a választáskor. A fém légcsatorna idomok segítségével bizonyos rövidebb csőszakaszok – ahol szükséges – meghosszabbíthatók a kívánt méretre.  Szűkítő idomok segítségével különböző átmérőjű légtechnikai csőszakaszokat is egymáshoz tudunk illeszteni.

A fém légcsatorna idom termékek közé tartozik az Y idom is. Az ilyen típusú idomokkal elágazásokat alakíthatunk ki a csőhálózaton. Ilyen a T idom és a nyeregidom is. Ezek a termékek a cső formájában és kivitelezésben térnek el egymástól. Ezen kívül megtalálhatók a különböző fokban hajlított fém légcsatorna idomok kínálatunkban. Az ilyen hajlított idomok segítségével a szellőztető rendszerek vezetésének irányát tudjuk megváltoztatni.

A légcsatornában a levegő befújási és elszívási pontját is ki kell alakítanunk a megfelelő működéshez, ehhez egy légcsatorna kivezetőre vagy egy tetősapkára is szükségünk van. Sok esetben szükséges a kívülről érkező vizet kivezetni a külső térbe, erre egy kifújófej lehet alkalmas. Amennyiben egy légcsatornát teljesen le szeretnénk zárni, egy végdugóra van szükségünk. Egy végdugó akkor is hasznos lehet, ha vannak olyan elágazások, amit nem szeretnénk használni, egy ilyen idommal könnyen megoldhatjuk a lezárást.

Ipari helyiségekben, gyárakban, csarnokokban sokszor szükség lehet arra, hogy a pontos légmennyiséget beállítsuk. Egy légtömör pillangószeleppel vagy egy légmennyiség szabályzóval ez manuálisan beállítható.

Ha azt szeretnénk, hogy a légcsatorna rendszerünk jobb zajcsillapítássalrendelkezzen, érdemes egy rezgéscsillapító közdarab idomot használnunk a légcsatornához. Ha egy ilyen idom része a légcsatornánknak, akkor el tudjuk vele érni bizonyos zajszint csökkentését, mivel meggátolja a motorból eredő rezgések továbbterjedését a csőhálózatban.

Fém légcsatorna idom kiválasztása

A megfelelő légcsatorna rendszer kiépítéshez érdemes szakember segítségét kérni. Fontos felmérnünk, hogy milyen helyiségben szeretnénk a szellőztetést megoldani, mire használjuk azt a teret és mekkora mennyiségű levegő elszállíttatását szeretnénk megoldani. Elengedhetetlen, hogy a vásárolt termékeknek, idomoknak és tartozékoknak kompatibilisnek kell lenniük egymással, ezért is ajánlott egy légtechnikai szakemberrel konzultálni.

Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne segítséget kérni a megfelelő légcsatorna kiépítéshez, akkor keresse fel kollégánkat, aki segít Önnek és válaszol kérdéseire!

Fel