Fém légcsatorna kínálatunk

Fém légcsatorna kínálatunkban több típusú légcsatornát is megtalál: flexibilis, spirálkorcolt, félmerev és szigetelt légcsatorna közül is választhat. Minden típus egyedi jellemzőkkel rendelkezik, ezért vásárlás előtt fontos tájékozódni arról, hogy milyen típusú területre szeretnénk felszerelni a légcsatornát. A fém légcsatornák használata ipari területeken kifejezetten ajánlott. Fontos azonban tudni, hogy a zaj könnyen terjed rajta, ezért elsősorban olyan ipari létesítményekben ajánlott a használata, ahol ez nem zavaró (kivétel, ha hangcsillapító tartozék kerül a légcsatornába). Ilyen felhasználási területek lehetnek a csarnokok, ipari nagyüzemi konyhák, gyárak, raktárak, garázshelyiségek, üzemek, bevásárlóközpontok. Az ilyen helyiségekben biztosítani kell az elhasznált, sok esetben szennyeződött, poros levegő elszállítását, amit könnyen megoldhatunk egy jól megtervezett szellőztető rendszerrel aminek kihagyhatatlan eleme a fém légcsatorna hálózat.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Flexibilis alumínium légcsatorna Aluflex AA3

5 961 Ft17 262 Ft

Félmerev alumínium légcsatorna

3 057 Ft13 555 Ft

Spirálkorcolt légcsatorna

5 240 Ft25 778 Ft
SONOFLEX szigetelt légcsatornaSonoflex szigetelt légcsatorna nyomásveszteség diagram
Ajánlott termék

SONOFLEX szigetelt légcsatorna

18 101 Ft43 553 Ft

Fém légcsatorna jellemzői

A fém légcsatornák az épület szerkezeti elemein kívül és belül is elhelyezkedhetnek. Sok esetben például csak a tetőtérben elhelyezhető, de ez a működésében és használatában semmilyen gondot nem jelent, viszont gondoskodni kell arról, hogy a fém légcsatorna megfelelően hőszigetelve legyen a nem kíván párakicsapódás  érdekében.  A légcsatorna kiegészítő elemei lehetnek a hangtompítók, tolózárak, zsaluk.  A fém légcsatornák szabvány alapján általában kör keresztmetszetűek. Szerelés szempontjából a kör alak előnyt jelent, hiszen vékonyabb lemezekből is előállítható, és szerkezete is könnyebb lesz, szerelése során kevésbé sok plusz függesztőt kell használnunk, mintha négyszögletes keresztmetszetű légcsatornát szerelnénk.

A légcsatornák között több típus is megtalálható, mind anyagban, mind merevségben és egyéb tulajdonságokban, emiatt érdemes szakember segítségét kérni, ha egy nagyobb ipari helyiségben szeretnénk fém légcsatornát választani. Minden típusnak meg van a maga előnye és hátránya, ezért a hosszú távú használat miatt érdemes a számunkra legmegfelelőbb kialakítást választani.

A fém légcsatorna jellemzője, hogy kedvező áron juthatunk hozzá. Figyelnünk kell viszont arra, hogy ezek a típusú rendszerek sok esetben igényelhetnek rendszeres karbantartást, de ehhez nem szükséges semmilyen speciális szaktudás. Általános esetben az ipari területeken dolgoznak olyan karbantartók, akik kis odafigyeléssel folyamatosan karban tudják tartani és tisztítani a fém légcsatorna rendszert.

Ha Ön ezek után sem biztos abban, hogy milyen szellőztető rendszerre, milyen típusú légcsatornára van szüksége, vagy esetleg valamilyen kérdés merült fel Önben, akkor keresse bátran kollégánkat, aki segít Önnek, hogy a megfelelő szellőztetés legyen biztosítva az Ön helyiségében, létesítményében is! Kínálatunkban minden szükséges elemet megtalál ahhoz, hogy egy biztonságos és jól működő szellőztető berendezést építsen ki a szükséges területeken.

 

Fel