Műanyag légcsatorna idom kínálatunk

A műanyag légcsatorna idom a szellőztető rendszerek egyik fontos eleme. Általában egy légcsatornához több, különböző típusú légcsatorna idomot is használunk. Egy műanyag légcsatorna idom képes a csövek összekötésére, hosszabbításra, ha a csövek gyári hossza nem elengedő, elosztására és a csövek képesek általa az irány változtatására is. Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő idomokat ismernünk kell a csövek átmérőjét, hogy hogy szeretnénk elvezetni a csövet és a légtechnikai elemek anyagát is. A légcsatorna idomok felszerelése általában teljesen egyszerű, csak össze kell toldani a csővel.

1–16 termék, összesen 23 db

Műanyag csőtoldó visszacsapó szeleppel

645 Ft2 927 Ft

Lapos légcsatorna toldó műanyag

627 Ft1 400 Ft

Műanyag könyök idom 90 fok

1 080 Ft2 249 Ft

Kör légcsatorna rögzítő idom

568 Ft603 Ft

Lapos légcsatorna felfogató elem műanyag 2db

674 Ft1 153 Ft

Csőtoldó műanyag légcsatornához

645 Ft1 654 Ft

Lapos csatorna-körcsatorna átalakító idom 90 fok

836 Ft3 072 Ft

Műanyag T idom légcsatornához

959 Ft1 717 Ft

Műanyag szűkítő idom légcsatornához

652 Ft17 990 Ft

Csőtoldó idom takarólappal

1 128 Ft46 990 Ft

Könyök idom lapos légcsatornához függőleges

917 Ft2 256 Ft

Könyök idom lapos légcsatornához vízszintes

974 Ft2 648 Ft

Lapos csatorna-körcsatorna átalakító egyenes

894 Ft1 717 Ft

Univerzális szűkítő légcsatornához

801 Ft

Könyök idom légcsatornához 45 fok

1 634 Ft2 869 Ft

Csőtoldó idom takarólappal, visszacsapó szeleppel

1 659 Ft3 313 Ft

Műanyag légcsatorna idom típusok

A műanyag légcsatorna idom típusok között több különböző változatot különböztethetünk meg, a megfelelő termék választása attól függ, hogy pontosan mit szeretnék elérni az idom alkalmazásával.

A visszacsapó szeleppel ellátott csőtoldó idomok arra szolgálnak, hogy a levegő visszaáramlását megakadályozzák. Egy ilyen idom használatával télen elősegíthetjük azt, hogy a hideg levegő ne áramoljon be a lakásba. A különböző típusú toldó idomokat elsősorban arra használják, hogy egy bizonyos kívánt hosszt elérjenek általa, a légtechnikai csőhálózatokat gyorsan és könnyebben ki tudják építeni és műanyag légcsatornák toldásához. A takarólappal ellátott csőtoldó légcsatorna idom akár a falra is felszerelhető a lap segítségével, ezáltal sokkal igényesebben és szebben rögzíthető a légcsatorna.

A műanyag légcsatorna könyök idom segítségével megváltoztatható a szellőző rendszer iránya, így praktikus elem lehet abban az esetben, ha szükség van irányváltoztatásra a csövekben. Különböző fokos irányváltások esetén választhatunk a 90 és 45 fokos idomok közül. Amennyiben elágazást szeretnénk készíteni a csövekben, akkor egy T idomra van szükségünk. Ha különböző átmérőjű csövekkel kell dolgoznunk, akkor egy szűkítő idom segítségével összeköthetünk egy nagyobb és egy kisebb átmérőjű csövet.

A rögzítő idom vagy felfogató idom is arra szolgál, hogy segítségével oldalfalra, mennyezetre lesz rögzíthető a légcsatorna. Könnyű szerelhetőséget biztosítanak. Egy ilyen műanyag idom segítségével, sokkal gyorsabban és esztétikusabban tudunk kialakítani egy ilyen szellőztető rendszert.

Számos esetben szükség lehet a kondenzvíz elvezetésére, hiszen ha a csőrendszerben felgyülemlett víz visszafolyik az adott helyiségbe, ott komoly károkat okozhat. A kondenzvíz gyűjtő idom a vele azonos átmérőjűy csőre illeszthető.

A légcsatorna kiépítése során használhatunk gumi tömítőgyűrűt is, ennek előnye, hogy a tömítés biztosítja a légtömör rendszert és kialakítását. Hőszigetelő és zajszigetelő tulajdonsága mellett antibakteriális anyagból készül.

A szellőztető rendszer lezárását egy lezáró dugó felhasználásával tudjuk megtenni. A használaton kívüli csonkokat egyszerűen, egy mozdulattal le tudjuk zárni egy ilyen dugó segítségével.

Műanyag légcsatorna idom kiválasztása

Egy központi szellőztető rendszer, légcsatorna kiépítése szakmailag is nagy feladat, hiszen minden tartozéknak és elemnek illeszkednie kell egymáshoz. Fontos felmérnünk, hogy milyen mennyiségű levegőt szeretnénk áramoltatni a csöveken keresztül, és milyen helyiségbe kerül felszerelésre a légcsatorna. A műanyag légcsatorna idomok használata megkönnyítheti és gyorsíthatja a szerelés folyamatát.

Ha szeretne segítséget kérni, szakmai tanácsra lenne szüksége, akkor keresse fel kollégánkat, aki segít Önnek a megfelelő termékek kiválasztásában!