Műanyag légcsatorna kínálatunk

A műanyag légcsatorna a lakossági elszívó és szellőztető rendszerek szükséges eleme.

A légcsatorna kiépítése azért is fontos, hiszen az elszívott levegőt ki kell juttatni a szabadba, a szellőzőcső segítségével pedig biztosítva van a légáramlás és összeköti a szellőzőrácsot és a ventilátort egymással. Műanyag szellőző csőkínálatunkban több féle változtat is megtalálható, így biztosan minden szellőzőrendszer kiépítéséhez megtaláljuk a megfelelőt. A rögzítő elemeket is megtalálja kínálatunkban, ezek kis részei a rendszernek, viszont nagyon fontos elemek és megkönnyítik a légcsatorna rendszer beépítését.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Flexibilis műanyag PVC légcsatorna

1 956 Ft47 516 Ft

Műanyag merev körcsatorna

1 676 Ft16 497 Ft

Műanyag lapos légcsatorna

1 680 Ft7 099 Ft

Kör légcsatorna rögzítő idom

876 Ft1 003 Ft

Lapos légcsatorna felfogató elem műanyag

495 Ft876 Ft

Sys Szigetelt merev cső 1m

7 334 Ft10 366 Ft

Antisztatikus és antibakteriális flexibilis cső hővisszanyerős szellőztetéshez 50m

58 420 Ft

A műanyag légcsatorna elemekkel nagyon könnyű dolgozni, elsősorban fürdőszobai, vizes terekben, WC helyiségekben, konyhákba ajánljuk a használatát. Használatára akkor van szükség, ha két azonos vagy két különböző elemet egy lapos légcsatorna elemhez kell kapcsolni. Ha egy rendszerben több felé ágaznak a csövek, akkor a műanyag légcsatorna segítségével tudjuk megoldani az elágazásokat.

A műanyag légcsatornák között többféle típust találhatunk. PVC műanyagból készült merev körcsatorna, lapos légcsatorna illetve a szükséges rögzítő idomok is ide tartoznak. Ezeket az idomokat a falátvezetéshez használjuk. A rögzítő idomok segítségével egyszerűen és könnyen fel tudjuk szerelni a légcsatornát.  A PVC műanyagból készült típusokkal nagyon könnyű dolgozni. Flexibilisek, rugalmasak és könnyen tisztíthatóak, így hosszú távon jó megoldást jelentenek. Többféle átmérőben vásárolhatók meg.

A műanyag légcsatorna használatát elsősorban háztartási használatra ajánljuk, ott, ahol nem feltétlen szükséges a hatalmas mennyiségű levegő áramoltatása. Nem csak fürdőszobákba a párás levegő cseréjére ajánlott, sok esetben használják a műanyag szellőzőcsöveket konyhai elszívó ventilátorokhoz, ruhaszárító gépek bekötéséhez. A merev típusok oldalfalra is mennyezetre is rögzíthetők. Egyes esetekben fontos lehet az esztétikus megjelenés. Egy merev, lapos légcsatorna bármilyen szellőztető rendszerhez jól mutat.

A legtöbb légcsatorna probléma nélkül kiépíthető tartós használatra. Sok esetben csak csatlakozó, könyök vagy rögzítő idomokra van szükség.

A műanyag légcsatorna kiválasztása előtt néhány dolgot fontos figyelembe vennünk:

  • Milyen anyagú légcsatornára van szükségünk? Merev vagy flexibilis változattal tudjuk leginkább kivitelezni a légáramlást?
  • Milyen mennyiségű levegőt fogunk szállítani a légcsatornában?
  • Milyen hosszú légcsatornára van szükségünk?
  • Milyen átmérőjű szellőzőrács segítségével oldható meg a szellőztetés?
  • Milyen nyomásveszteséggel számolhatunk?
  • Fontos, hogy az elemek és az idomok és a szellőzőrendszer kompatibilisek legyenek egymással!

A légcsatorna felszerelésénél több mindenre is figyelnünk kell:

A légcsatorna ne sérüljön meg, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a működését. Ez a veszély leginkább a flexibilis légcsatorna esetében áll fenn.

Ha olyan helyiségben szeretnénk beszerelni, ahová csak flexibilis műanyag légcsatorna beszerelése a megoldható, akkor ne próbálkozzunk merev szellőzőcsővel.

A megfelelő légcsatorna kiépítéséhez minden szükséges elemet és idomot megtalál a webshopunkban. Ha részletes leírásunk után sem biztos abban, hogy melyik lenne a megfelelő szellőzőcső az Ön számára, forduljon bizalommal kollégánkhoz, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy segítsen Önnek a döntésben!