Műanyag légcsatorna kínálatunk

A műanyag légcsatorna a lakossági elszívó és szellőztető rendszerek szükséges eleme.

A légcsatorna kiépítése azért is fontos, hiszen az elszívott levegőt ki kell juttatni a szabadba, a szellőzőcső segítségével pedig biztosítva van a légáramlás és összeköti a szellőzőrácsot és a ventilátort egymással. Műanyag szellőző csőkínálatunkban több féle változtat is megtalálható, így biztosan minden szellőzőrendszer kiépítéséhez megtaláljuk a megfelelőt. A rögzítő elemeket is megtalálja kínálatunkban, ezek kis részei a rendszernek, viszont nagyon fontos elemek és megkönnyítik a légcsatorna rendszer beépítését.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Flexibilis műanyag PVC légcsatorna

1 615 Ft48 985 Ft

Műanyag merev körcsatorna

1 257 Ft16 497 Ft

Műanyag lapos légcsatorna

2 273 Ft8 161 Ft

Kör légcsatorna rögzítő idom

622 Ft749 Ft

Lapos légcsatorna felfogató elem műanyag

622 Ft53 401 Ft

Antisztatikus és antibakteriális flexibilis cső hővisszanyerős szellőztetéshez 50m

52 578 Ft

Sys Szigetelt merev cső 1m

7 334 Ft10 366 Ft

A műanyag légcsatorna elemekkel nagyon könnyű dolgozni, elsősorban fürdőszobai, vizes terekben, WC helyiségekben, konyhákba ajánljuk a használatát. Használatára akkor van szükség, ha két azonos vagy két különböző elemet egy lapos légcsatorna elemhez kell kapcsolni. Ha egy rendszerben több felé ágaznak a csövek, akkor a műanyag légcsatorna segítségével tudjuk megoldani az elágazásokat.

A műanyag légcsatornák között többféle típust találhatunk. PVC műanyagból készült merev körcsatorna, lapos légcsatorna illetve a szükséges rögzítő idomok is ide tartoznak. Ezeket az idomokat a falátvezetéshez használjuk. A rögzítő idomok segítségével egyszerűen és könnyen fel tudjuk szerelni a légcsatornát.  A PVC műanyagból készült típusokkal nagyon könnyű dolgozni. Flexibilisek, rugalmasak és könnyen tisztíthatóak, így hosszú távon jó megoldást jelentenek. Többféle átmérőben vásárolhatók meg.

A műanyag légcsatorna használatát elsősorban háztartási használatra ajánljuk, ott, ahol nem feltétlen szükséges a hatalmas mennyiségű levegő áramoltatása. Nem csak fürdőszobákba a párás levegő cseréjére ajánlott, sok esetben használják a műanyag szellőzőcsöveket konyhai elszívó ventilátorokhoz, ruhaszárító gépek bekötéséhez. A merev típusok oldalfalra is mennyezetre is rögzíthetők. Egyes esetekben fontos lehet az esztétikus megjelenés. Egy merev, lapos légcsatorna bármilyen szellőztető rendszerhez jól mutat.

A legtöbb légcsatorna probléma nélkül kiépíthető tartós használatra. Sok esetben csak csatlakozó, könyök vagy rögzítő idomokra van szükség.

A műanyag légcsatorna kiválasztása előtt néhány dolgot fontos figyelembe vennünk:

  • Milyen anyagú légcsatornára van szükségünk? Merev vagy flexibilis változattal tudjuk leginkább kivitelezni a légáramlást?
  • Milyen mennyiségű levegőt fogunk szállítani a légcsatornában?
  • Milyen hosszú légcsatornára van szükségünk?
  • Milyen átmérőjű szellőzőrács segítségével oldható meg a szellőztetés?
  • Milyen nyomásveszteséggel számolhatunk?
  • Fontos, hogy az elemek és az idomok és a szellőzőrendszer kompatibilisek legyenek egymással!

A légcsatorna felszerelésénél több mindenre is figyelnünk kell:

A légcsatorna ne sérüljön meg, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a működését. Ez a veszély leginkább a flexibilis légcsatorna esetében áll fenn.

Ha olyan helyiségben szeretnénk beszerelni, ahová csak flexibilis műanyag légcsatorna beszerelése a megoldható, akkor ne próbálkozzunk merev szellőzőcsővel.

A megfelelő légcsatorna kiépítéséhez minden szükséges elemet és idomot megtalál a webshopunkban. Ha részletes leírásunk után sem biztos abban, hogy melyik lenne a megfelelő szellőzőcső az Ön számára, forduljon bizalommal kollégánkhoz, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy segítsen Önnek a döntésben!

 

Fel