Párásító és páramentesítő gépek

Párásító készülékek

A párásító és páramentesítő gépek biztosítják a megfelelő páratartalmat otthonunkban. Az ideális hőmérsékletű és páratartalmú levegő nagymértékben hozzájárul a nyugalomhoz és a kellemes alváshoz. Egy párásító készülék elsősorban fűtési szezonban használatos. A meleg levegőnek köszönhetően, – amit előidézünk a fűtéssel – , gyakran alakul ki alacsony páratartalom otthonunkban, ami könnyen okozhat száraz köhögést és asztmát. Az ilyen minőségű levegőben előszeretettel szaporodnak a baktériumok és a vírusok. A kisgyermekek és csecsemők kifejezetten érzékenyek a száraz levegőre, emellett az asztmások vagy egyéb légúti betegséggel küzdő családtagok is megszenvedik a rossz levegőt. Az optimális páratartalmú levegő jelentősen elősegíti az otthoni harmóniát és nyugalmat.

Kínálatunkban ultrahangos párásító készülékek közül választhat. Ezek a gépek képesek arra, hogy apró részecskékre bontsák a vizet, és ezáltal gond nélkül eloszlassák a levegőben. Az ultrahangos gépek gyorsan és egyszerűen juttatják a vizet a levegőbe, így akár pár perc alatt javíthatunk a levegő minőségén. A megfelelő páratartalom elérése után megszűnik a torokkaparás, száraz levegő és rossz közérzet.

Páramentesítő gépek

A páramentesítő készülékeket legfőképp akkor érdemes alkalmazni, amikor lakásunkban túl magas páratartalmú levegő van. A túlzottan párás levegő általában megállapítható abból, hogy az ablakok nedvesek reggelente, és a csempéken is jól látható a pára lecsapódása. A nagyobb mértékű páratartalom eredményezheti azt is, hogy penészedés alakul ki otthonunkban. A penész elterjedése rossz hatással van a szervezetünkre, hiszen a penészgomba spórái kifejezetten egészségtelenek. A káros hatásai mellett a penész nem jelent szép látványt, és nagyon nehezen tüntethető el, ha egyszer megjelenik falainkon. Egy páramentesítő készülék kedvezőtlen körülményeket alakít ki a penészgombák számára, így megakadályozzuk elszaporodásukat. A magas páratartalom több okból kifolyólag is kialakulhat: akár a gyakori főzés miatt, vagy fürdés, takarítás, ruháink szárítása mosás után is felhalmozódhat a pára, emellett bizonyos növények biológiai folyamatai is előidézhetik a párás levegőt. Egy páramentesítő gép segítségével nagy változásokat érhetünk el a levegő ideális hőmérsékletében és páratartalmában akár már pár nap alatt is. Ezek a készülékek előre beállított páraszint alapján működnek. Ha a megadott szint fölé emelkedik a páratartalom, akkor a gép automatikusan bekapcsol, és javítja a levegő minőségét.

Milyen térben ajánlott a páramentesítő használata?

Tulajdonképpen bárhol használhatjuk, ahol úgy érezzük, hogy magas a páratartalom. Gyakran alakul ki ilyen levegő lakásokban és irodákban. Nyaralókban, vizes helyiségekben (mint egy fürdőszoba, uszoda, wellness helyiség, wc vagy egy olyan szoba, ahol a ruháinkat szárítjuk) is előfordulhat párás levegő. Nedves és dohos pincékbe is ajánlott a páramentesítés, amennyiben nem akarjuk, hogy elszaporodjanak a penészgombák.
Ha nem biztos abban, hogy otthonában milyen a páratartalom, érdemes beszerezni egy páratartalom mérő eszközt, amivel pontosan láthatjuk, hogy szükséges-e páramentesítő vagy párásító az adott szobába.

Amennyiben kérdése támadna a párásító és páramentesítő készülékekkel kapcsolatban, akkor keresse fel kollégánkat, aki szívesen segít Önnek abban, hogy milyen terméket válasszon otthonában.

Fel