Fém szellőzőrács kínálatunk

A fém szellőzőrács a szellőztető rendszerek egy fontos része lehet. Az ilyen rendszerek elszívó és befújó pontjain is szükség van egy szellőzőrácsra. Ha olyan helyiségbe vagy térbe szeretnénk megoldani a szellőztetést, ami jobban igénybe van véve, nagyobb mennyiségű levegőt fogunk szállítani, akkor mindenképpen egy erősebb, hosszabb élettartamú szellőzőrácsot válasszunk. Ilyenek lehetnek a fém szellőzőrácsok. Ipari helyiségekben, csarnokokban, bevásárlóközpontokban, kültéren valószínűleg nagyobb az esélye, hogy erősebb fém szellőzőrácsra lesz szükségünk, akár az időjárási viszontagságoknak is ellen kell, hogy álljon.

1–16 termék, összesen 17 db

VMVM fém szellőzőrács

890 Ft9 243 Ft
BLR-0-R alumínium esővédő rácsBLR-0-R alumínium esővédő rács
Ajánlott termék

BLR-0-R alumínium esővédő rács

2 625 Ft14 943 Ft
BLR-E-RL kültéri esővédő rácsBLR-E-RL kültéri esővédő rács
Ajánlott termék

BLR-E-RL kültéri esővédő rács rozsdamentes acél

5 865 Ft15 518 Ft

Alumínium négyszögletes kültéri esővédő rács

1 097 Ft13 943 Ft

AHN-W alumínium fali rács egysoros fehér

6 848 Ft58 382 Ft

Légcsatorna kivezető elem UT

2 912 Ft38 068 Ft

MRK kandalló rács acél

7 979 Ft19 089 Ft

BSV védőrács benyúlás ellen

3 547 Ft48 120 Ft

CCN Beépítő keret aprólamellás rácsokhoz

2 610 Ft8 174 Ft

BRG fehér alumínium szellőzőrács állítható lamellákkal

6 589 Ft7 565 Ft

Kör keresztmetszetű alumínium esővédő rács BLR-GD

10 254 Ft20 925 Ft

SHN fehér egysoros acél fali rács

5 513 Ft49 308 Ft

BLG fehér alumínium szellőzőrács fix lamellákkal

6 689 Ft7 896 Ft

SHVN GALVA kétsoros acél fali rács natúr

7 349 Ft66 592 Ft

SHVN fehér kétsoros acél fali rács

7 349 Ft66 592 Ft

SHN GALVA egysoros acél fali rács natúr

5 513 Ft49 308 Ft

Fém szellőzőrács típusok

A fém szellőzőrácsok között több féle típust tudunk megkülönböztetni. Ha az a fontos, hogy eső, hő és bármilyen csapadék ne kerüljön be a szellőztető rendszerbe, akkor esővédő rácsot érdemes választani. Ezek általában alumínium vagy rozsdamentes acél anyagból készülnek, így ellen tudnak állni az időjárásnak.

A rovarvédő hálóval ellátott rácsok kifejezetten arra szolgálnak, hogy míg a rovarok, bogarak nem tudnak bejutni a rácson keresztül a szellőztető csatornába, addig a levegő folyamatosan áramolhat. Alapvetően a legtöbb rács felszerelhető egy rovarvédő hálóval is, ezáltal megakadályozható, hogy a szúnyogok vagy kisebb madarak repüljenek be.

A fém szellőzőrácsok között vannak falra szerelhető változatok is. Ezek felhasználhatók beltéren és kültéren is. Ha belső térben szeretnék felhelyezni egy szellőzőrácsot, akkor az egy és kétsoros kivitelek közül érdemes választani. Ezek fali felszerelhetőséggel rendelkeznek, könnyen, speciális szerszám nélkül rögzíthetők a falon. A kültéren használható típusoknál fontos, hogy olyan anyagból készüljön, ami időjárásálló és esővédővel, rovarvédővel rendelkezik, hiszen cél az, hogy a levegőn kívül más ne jusson be az adott térbe. Ezek nem csak oldalfalra rögzíthetők, mennyezeti felszereléssel is tökéletesen működnek.

A légcsatorna kivezető elemek szintén a befújó és elszívó pontokra rögzíthetők. Ezek alapvetően olyan típusok, amik esővédő borítással rendelkeznek, rovarvédő és madárvédő hálóval vannak ellátva, és anyaguknak köszönhetően az időjárásnak is ellenállnak.

Ha biztonsági szempontból szeretnénk egy védőrácsot tenni, tehát azért, hogy például ipari helyiségekben, munka közben, senki ne nyúljon bele, ne történjen baleset, akkor érdemes egy egyszerű védőrács felszerelése. A szabad nyílásokat könnyen el tudjuk zárni, és emellett szellőzőrácsként is alkalmazható a biztonsági funkciója mellett.

Fém szellőzőrács kiválasztása

Központi szellőztetőrendszer kiépítése esetén biztosan használnunk kell fém szellőzőrácsot. Egy ilyen rendszer kiépítése – hogy hosszú távon és megfelelően működjön – nehéz feladat. Érdemes szakember segítségét kérni, hogy pontosan milyen típusú elemeket is kell választanunk. Választás előtt érdemes pár dolgot figyelembe vennünk:

  • Kültéri vagy beltéri felhasználásra szeretnénk a rácsot?
  • Milyen helyiségbe fogjuk rögzíteni?
  • Milyen mértékű lesz a levegő áramoltatás, mennyire lesz igénybe véve a szellőztető rendszer és a fém szellőzőrács?
  • Milyen védelemmel ellátott szellőzőrácsot kell választanunk?

Amennyiben szeretne szakértői segítséget kérni, keresse fel kollégánkat, aki válaszol a kérdéseire és segít Önnek a megfelelő termékek kiválasztásában.

Fel