Fürdőszobai automata zsalus ventilátor

Egy automata zsalus ventilátor tökéletes megoldás lehet abban az esetben, ha fürdőszobánkba, mosdóba, vizes helyiségünkbe szeretnénk egy jól működő, költséghatékony megoldást az adott tér szellőztetésére. Egy automata zsalus ventilátor hosszú távú befektetést jelenthet számunkra. Érdemes már a fürdőszobánk tervezésekor gondolni egy elszívó ventilátor beszerelésére, hiszen kiemelkedően fontos, hogy a párás, nedves levegőt kicseréljük egy frissebb, kellemesebb levegőre.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

VENTS MATL zsalus ventilátor időzítővel

22 085 Ft29 070 Ft
VENTS MA zsalus ventilátor
Ajánlott termék

VENTS MAL zsalus ventilátor

19 164 Ft24 752 Ft

VENTS MATHL zsalus ventilátor páraérzékelővel

28 943 Ft33 769 Ft

Blauberg Auto ventilátor automata zsaluval

18 783 Ft33 769 Ft

Europlast XZ zsalus szellőző ventilátor

16 756 Ft29 529 Ft
VENTS VVR változtatható forgásirányú ventilátorVVR változtatható forgásirányú ventilátor zsaluval
Ajánlott termék

VENTS VVR változtatható forgásirányú ventilátor

39 738 Ft45 707 Ft

VENTS MATH zsalus ventilátor páraérzékelővel

22 339 Ft30 213 Ft

VENTS MAO1 ablakventilátor

28 816 Ft43 167 Ft

VENTS MAT zsalus ventilátor időzítővel

19 164 Ft26 657 Ft

VENTS MAO2 ablakventilátor

25 006 Ft
VENTS 100 MA 12V-os zsalus ventilátor
Elfogyott

VENTS 100 MA 12V-os zsalus ventilátor

15 227 Ft

De miben is más egy automata zsalus ventilátor, mint egy hagyományos fürdőszobai elszívó ventilátor?

Egy zsalus ventilátor képes arra, hogy meggátolja a hideg levegő visszaáramlását az adott helyiségbe, ezáltal nem generál hideg, hűvös levegőt. Kialakul egy páramentes, de nem túl hideg hőmérséklet. Téli időszakban így akár költségeket is megspórolhatunk, hiszen nem szükséges az adott helyiségben magasabb fokozaton fűteni, mert esetlegesen lehűlt a levegő. A zsalus kialakításnak köszönhetően a légáramlás úgy van megoldva, hogy az elhasznált levegő kicserélődik egy frissebb levegőre, a hideg beáramlása nélkül. Abban az esetben, amikor az elszívó ventilátor éppen nem működik, a zsaluk lezáródnak, így megakadályozva a külső levegő bejutását a helyiségbe. A hidegebb hónapokban a szélnek köszönhetően gyakran alakul ki huzat, ami jelentősen lehűti az adott helyiségben a levegőt. Az automata zsalus ventilátor biztosítja, hogy nem alakul ki huzat a helyiségben. Olyan elszívó ventilátorok esetében, mint egy falba szerelt elszívó zsalu nélkül, vagy egy ablakventilátor a külső levegő könnyen beáramlik a helyiségbe, így hamar alakul ki hideg levegő bent. Az automata zsaluk általában 30 másodperc alatt nyílnak ki, és a visszazáródás is hasonlóan történik. Az egész folyamat teljesen automatikus, a mozgatást egy hőpatron biztosítja.

Funkciója mellett számos előnnyel rendelkezik egy fürdőszobai zsalus ventilátor. Könnyen felszerelhető a falra, így nincs szükség arra, hogy nagy összegeket fizessünk ki egy-egy szerelési munkálatért, nem indokolt semmilyen bontási művelet hozzá, és a szerelés során sem okozhatunk olyan gondokat, ami után javítási vagy festési munka lenne szükség. Ablakba, oldalfalra, mennyezetre építhető, akár mi magunk is könnyen fel tudjuk szerelni. Amennyiben ablakba szerelhető ventilátort szeretnénk, figyelnünk kell arra, hogy a borítása erős legyen, hiszen ez a típusú elszívó ki van téve az időjárásnak. Egy időjárás álló ABS műanyagból készült ventilátor, ami esővédő borítással is el van látva a biztos, hosszú távú megoldás egy zsalus ablakventilátor esetében.

Egy automata zsalus ventilátor nagy teljesítménnyel rendelkezik. Típustól függően akár 20-30 négyzetméteres helyiségek átszellőztetését is el tudja végezni. Hosszú élettartammal rendelkeznek, ami elsősorban a golyós csapágyazású motornak köszönhető.

Egy automata zsalus ventilátor képes meggátolni a penészesedés kialakulását. A vizes helyiségekben, mint például a mosdó, fürdőszoba gyakran alakul ki penészgomba, amit utána rendkívül nehéz eltüntetni. A penészgomba kedvelt helye a nedves, párás levegő, így az automata zsalus ventilátor által generált friss levegő biztosítja, hogy a penészgombák kedvezőtlen körülmények közé kerüljenek.

Automata zsalus ventilátor többlet funkciókkal

Választhatjuk az alap változatot is, de vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen egyéb funkciókat szeretnénk. Páraérzékelős modelljeink képesek arra, hogy bizonyos – előre beállított – páraszint esetén bekapcsoljanak, így biztosan mindig friss levegő vár minket a helyiségben. Az időzítős típusok segítségével megoldhatjuk a késleltetett kikapcsolást. A választás csak azon múlik, hogy milyen egyéb extra funkcióval beépített elszívót szeretne!

Ha kérdése támadna az automata zsalus ventilátor kapcsán, keresse kollégánkat!

Fel