Szerelési segédanyagok

A biztonságos és hatékony szellőztető rendszerek kiépítéséhez több típusú szerelési segédanyagra van szükségünk. A légcsatorna kiépítésénél nagy figyelmet érdemes arra fordítani, hogy a szellőztető rendszer úgy legyen kialakítva, hogy hosszú távon és biztonságosan működjön. A szerelési segédanyagok segíthetnek nekünk a szerelési folyamatokban, megkönnyíthetik a rögzítéseket, függesztéseket, felfogatásokat és segíthetnek a ragasztásokban.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Rozsdamentes AWA bilincs MCA

234 Ft622 Ft

OBMC gumis bilincs

672 Ft8 603 Ft

Kör légcsatorna rögzítő idom

876 Ft1 003 Ft

Lapos légcsatorna felfogató elem műanyag

495 Ft876 Ft

ALUTAPE alumínium ragasztószalag 45m

3 547 Ft7 095 Ft

Menetes szár

732 Ft3 302 Ft
LA-50 Alumínium ragasztószalag 50mm 50m
Elfogyott

LA-50 Alumínium ragasztószalag 50mm 50m

4 656 Ft
KAIFLEX EF öntapadós szalag
Elfogyott

KAIFLEX EF öntapadós szalag

9 666 Ft

KAIFLEX EF hő és hangszigetelés tekercsben

79 822 Ft99 344 Ft
Kaiflex szigetelés ragasztó
Elfogyott

Kaiflex szigetelés ragasztó

27 356 Ft

Csőrögzítő bilincs NA75 KCLFLB 75/63

8 390 Ft

Szerelési segédanyag típusok

A légkondicionáló és szellőztető rendszerekben gyakran van szükség arra, hogy bizonyos elemeket megvédjünk a hatásoktól, és szeretnénk biztonságosan felfüggeszteni, ekkor használhatjuk fel a különböző szerelési segédelemeket.

Ragasztószalagok

A szerelési segédanyagok között megtalálhatók különböző alkalmazásra szánt elemek és ragasztószalagok is. A ragasztószalagok között is válogathatunk több méret és különböző ellenállással bíró szalagok közül. Ezek az alumínium ragasztó szalagok alkalmazhatók légcsatorna rendszerek szereléséhez, de akár idom csatlakozások tömítésére is tökéletesen alkalmasak. Az ilyen ragasztószalagok egyik oldalukon öntapadó réteggel rendelkeznek, másik oldalukon pedig egy olyan védőréteg van, ami véd a környezeti hatások ellen, időjárás álló és ellenáll a nedvességnek is. Ezek a termékek nem csak a légcsatorna kiépítése során lehetnek hasznosak, hiszen akár más egyéb szerelési feladatok közben is felhasználhatjuk, ahol egy erős, strapabíró ragasztásra van szükségünk. Ezáltal nem csak ipari szellőztető rendszerek kiépítéséhez ajánljuk, egyéb otthoni szerelési feladatokhoz is felhasználható, ahol tartós eredményt szeretnénk elérni.

Segédanyag elemek, idomok

Kínálatunkban megtalálhatók olyan termékek, amik kifejezetten rögzítésre, felfogatásra és függesztésre alkalmasak. Ezeknek célja, hogy a szellőztető rendszerben lévő légcsatornát megfelelően és gyorsan rögzíteni tudjuk ipari és egyéb más felhasználás esetén. A rögzítéssel elkerülhető, hogy a légcsatorna sérülékennyé váljon. A rögzítőelemek felszereléshez nem szükséges semmilyen speciális szerszám, könnyen és szakszerűen kiépíthető segítségükkel a légcsatorna rendszer. Ilyen rögzítő elemek lehetnek: a rozsdamentes AWA bilincs, az OBMC gumis bilincs, kör légcsatorna rögzítő idom. Egyes típusok zajcsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek, hiszen amennyiben gumitömítést tartalmaz a rögzítő elem, az a rezgéseket elnyeli, így a zajszint alacsonyabb lesz. A gumi csillapítja a csőhálózatba terjedő regzéseket. A rögzítő idom segítségével, ha szükséges, akár oldalfalra vagy mennyezetre is rögzíthetjük a légcsatornánkat. Amennyiben bilincset alkalmazunk a rögzítéshez, ebben az esetben szükségünk lehet egy menetes szárra is. Ennek segítségével a bilincs rögzíthető oldalfalra vagy mennyezetre.

Szellőztető rendszer kiépítése

A segédanyagok széles méretválasztékának köszönhetően minden szellőztető rendszerhez megtaláljuk a legmegfelelőbb segédanyagokat, amivel a legszakszerűbben és könnyebben ki tudjuk alakítani a légcsatornát.

Egy ipari, hosszú  távra tervezett szellőztető egység kiépítése nagy feladat, minden elem kulcsfontosságú lehet, így fontos, hogy a rögzítések, függesztések megfelelően legyenek kialakítva. Ez elengedhetetlen a hatékony légáramláshoz és a biztonságos működéshez. A megfelelő elemek és idomok kiválasztásához ismernünk kell a légcsatorna méreteit, a teret, ahova be szeretnénk építeni a légcsatornát és azt, hogy milyen típusú és mennyiségű levegőt szeretnénk áramoltatni. Ha Ön nem biztos abban, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb elem az Ön számára, kérjen segítséget kollégánktól!

További szerelési segédanyag kínálatunk pedig itt találja! >>

Fel