Vezérlések, szenzorok

A szellőztető rendszerek elemei lehetnek a vezérlések, szenzorok, automatika egységek. Ez mindig attól függ, hogy pontosan mit szeretnénk elérni, milyenek a helyiség adottságai és melyik folyamatot, működést szeretnénk automatizálni. Számos esetében a vezérlések, szenzorok, automatika egységek használatával magasabb hatásfokon tud működni a szellőztető rendszer, és képes egy egész ipari egység rendeltetésszerű szellőzését automatikusan megoldani.

Vezérlések, szenzor típusok

Több különböző típus található meg kínálatunkban is. Megtalálhatók a programozható vezérlők webshopunkban. Ezek a vezérlők képesek arra, hogy előre beprogramozott módon működtessék az elektromos készülékeket. Így például napi szinten vagy heti szinten előre beállíthatjuk a ventilátor, szellőztető rendszer vagy bármilyen más egyéb típusú készülék működését, be- és kikapcsolási időpontját. Ezeket a vezérlő egységeket sok esetben az előlapon található gombokkal be is tudjuk állítani, így nem szükséges semmilyen speciális programozási tudás a használatukhoz. A vezérlések alkalmazhatók fűtés, klíma, szellőztető rendszer, úszómedence rendszer vezérlésére is. Ipari és háztartási használatra is egyaránt ajánlott.

Ha a cél az, hogy a ventilátor, szellőztető rendszer működését, be- és kikapcsolását késleltessük, akkor ventilátor időzítő elektronikára van szükségünk. Ezek a készülékek szintén programozhatók, így előre beállíthatjuk, hogy hogyan szeretnénk a szellőztető rendszert működtetni. Segítségével a szellőztetés a lekapcsolás után is folytatódhat bizonyos ideig a megfelelő átszellőztetés érdekében. Gombok segítségével könnyen beállítható. Költséghatékony megoldást jelentenek, hiszen az előre beállított rendszernek köszönhetően kiszámítható a működése, és csak a megadott terv alapján cseréli a levegőt. Fontos azonban, hogy ezek a ventilátor időzítő egységek csak már beépített szellőztető rendszerekhez használhatók, önmagukban nem.

Kínálatunkban megtalálhatók a fordulatszám szabályozók is. Ezek a vezérlések egyfázisú és háromfázisú ventilátorok esetében is használhatók.  A készülék segítségével a ventilátor ki-, és bekapcsolása szabályozható, emellett fokozatmentes fordulatszám is beállítható. A fordulatszám szabályozó segítségével akár több ventilátor fordulatszáma és működtetése is beállítható, azonban figyelni kell arra, hogy az áramfelvétel ne érje el a maximális megengedett terhelhetőséget. A vezérlés segítségével energiatakarékosabbá tehetjük a ventilátorunkat, hiszen igény esetén akár alacsonyabb sebességfokozatba is tehető, mint a maximális teljesítmény. Így a zajszint is csökkenthető.

Vezérlések és automatika egységek segítségével hatékonyabbá és számunkra kényelmesebbé is tehetjük a szellőztető rendszerek működését. Költségcsökkentő módon szabályozhatjuk előre a számunkra ideális beállításokat, a működést, ki- és bekapcsolást, teljesítményt. Ezek a készülékek nem csak ipari használatra javasoltak, már háztartásokban is gyakran használják az eredményes és takarékos szellőztetés érdekében.

Ha Ön nem biztos abban, hogy melyik vezérlésére, szenzorokra vagy automatikára lenne szüksége, vagy bármilyen kérdése van a fent felsoroltakkal kapcsolatban, akkor keresse fel kollégánkat, aki segít Önnek a megfelelő termék kiválasztásában!

 

Fel