Fém zsalu és szelep kínálatunk

A kínálatunkban mindent megtalál, ami egy szellőztető rendszer kiépítéshez szükséges. A rendszer megfelelő működéséhez és a könnyű kiépítéshez szükségünk lehet fém zsalura és fém szelepre is, a levegő ki- és befújásához vagy légmennyiség szabályozásához. Fém elemeket általában abban az esetben használunk, amikor nagyobb mennyiségű levegő áramlik a szellőztető rendszeren, nagyobb igénybevételnek van kitéve az egész szellőztető egység. Ilyen helyiségek lehetnek az ipari felhasználású terek, csarnokok, raktárhelyiségek, parkolóházak, gyárak, irodák, bevásárlóközpontok.

1–16 termék, összesen 18 db

DVS fém elszívó légszelep

831 Ft2 791 Ft

OKA-A visszacsapó szelep

1 505 Ft25 574 Ft

P-DVS fém befúvó légszelep ellenkerettel

831 Ft4 155 Ft

GRM gravitációs zsalu

9 512 Ft26 657 Ft

Légtömör pillangószelep motoros mozgatással – AKH-M

6 511 Ft11 629 Ft

OKM alumínium túlnyomás kibocsátó zsalu

12 435 Ft37 318 Ft

Pillangószelep horganyzott acél műanyag karral

4 180 Ft14 644 Ft

Légtömör pillangószelep kézi mozgatással – AKH

4 796 Ft9 914 Ft

RENSON SQair légszelep központi szellőztető rendszerhez 125mm

11 775 Ft24 144 Ft

SVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshez

2 384 Ft6 900 Ft

OKA-B Légcsatornába csúsztatható visszacsapó szelep

4 051 Ft9 436 Ft

KDK Pillangószelep fém karral, gumi tömítéssel

3 960 Ft8 176 Ft

VK túlnyomás kibocsátó zsalu

20 956 Ft175 476 Ft

Irisz légmennyiség szabályzó

7 480 Ft26 298 Ft

Fém zsalu légmennyiség szabályzó JS250

32 965 Ft277 556 Ft

KDE Pillangószelep horganyzott acél műanyag karral

4 550 Ft4 874 Ft

Fém szelep kínálatunk és típusok

Fém szelep kínálatunkban több különböző típus szelep közül választhat. Anyaguknak köszönhetően nagyobb teherbírással bírnak, így akár nagyobb nyomású rendszerekhez is használhatók.

Az elszívó légszelep szerepe tulajdonképpen abban rejlik, hogy az épületen belüli elhasznált levegőt elszívja. Ezek a szelepek általában falba vagy mennyezetbe építhetők be és természetesen beltéri használatra javasolt.

A visszacsapó szelep lényege, hogy megakadályozza a levegő visszaáramlását az adott térbe, azáltal, hogy lamellái a nyomás hatására kinyílnak, a beépített rugónak köszönhetően pedig bezárnak, ha a nyomás lecsökkent az adott szint alá. A visszacsapó szelep légcsatornába építhető, ezért fontos, hogy tájékozódjunk a légcsatornánk pontos méreteiről, a megfelelő csőcsatlakozás kiválasztásához.

A befúvó szelep az elszívó szeleppel ellentétben befújja a levegőt az adott helyiségbe.

A pillangószelep elsősorban akkor használandó, ha szeretnénk a légmennyiség szabályozását beállítani. Segítségével pontosan beállítható a légmennyiség és a fém szelep is beépíthető a légcsatornába. Kézi és motoros kivitelben is kapható. Pillangószelep használatakor szükségünk lehet tengelyhosszabbító elemre. Használatával a pillangó szerep vezérelhető lesz. Egyes légmennyiség szabályzók képesek a nyomás, és az irány- és átmérőváltozások pontos mérésére.

Fém zsalu kínálatunk

A fém zsalu a szellőztető rendszerek egy fontos eleme lehet. Anyaguknak köszönhetően hosszú élettartammal bírnak és bírják a nagy mennyiségű levegő szállítását is. Ellenállnak a kedvezőtlen légköri és hőmérsékleti hatásokkal szemben.

Egy túlnyomás kibocsátó zsalu és a gravitációs zsalu alkalmas a szellőztető rendszerünk kifújó pontjára felszerelve a nemkívánt levegő visszaáramlásának megakadályozására. Ha túlnyomás keletkezik, akkor a zsalu lamellái kinyílnak. Külső falra helyezhető. A fém zsaluk használata meggátolja, hogy a levegő visszaáramoljon a helyiségbe.

A fém zsaluk között vannak olyan típusok is, amik képesek a légmennyiséget szabályozni. Ezek felhasználhatók szellőztető rendszerek és légkondicionálók légmennyiség szabályozására is.

Egy szellőztető rendszer kiépítése sok szakmai tudást igényel, hiszen az elemek méreteinek és típusainak is stimmelniük kell egymással. Fontos azt is felmérnünk, hogy milyen felhasználású helyiségbe szeretnénk megoldani a szellőztetést, emellett milyen mennyiségű légáramlásra számíthatunk a szellőztető rendszeren keresztül, hiszen minden elemnek más és más a teherbírása és másként állnak ellen a különböző hatásoknak. Ha kételyei vannak afelől, hogy melyik elemek lennének a legmegfelelőbbek az Ön számára, hogy melyik típust és méretet kellene választani vagy csak kérdése van a szellőztető rendszerekkel kapcsolatban, akkor forduljon kollégánkhoz!