Ipari ventilátor kínálatunk

Ipari ventilátor elsősorban nagyobb terek, helyiségek szellőztetésére ajánlott. Ilyen helyiség lehet egy iroda, iskola, csarnok, raktár, mezőgazdasági létesítmény, gyárépület, étterem, parkolóház. Az ipari ventilátorok nagyobb teljesítményű motorral rendelkeznek, általában hosszabb élettartammal bírnak és nagyobb terek szellőztetésére alkalmasak. Fontos felmérnünk, hogy milyen helyiségben szeretnénk megoldani a szellőztetést, hiszen a ventilátort annak megfelelően kell kiválasztani. Más szellőztető rendszer szükséges egy nagyüzemi konyhába, ahol a zsíros levegő elszívása a cél, és más ventilátort kell választanunk, ha például egy csarnokban a port szeretnénk elszívni.

Fontos a megfelelő levegő biztosítása ezekben a terekben is, hiszen sok dolgozó naponta több órát tölt ezekben a helyiségekben, legyen akár egy gyárépület vagy egy étterem konyhája. Ezért elengedhetetlen, hogy számukra megfelelő levegőt biztosítunk, és ez sokszor nem megoldható egy klímaberendezéssel. Az ipari ventilátorok segítségével egyenletesen oszlik el a levegő.

A megfelelő ipari ventilátor kiválasztásához légtechnikai szakember segítsége szükséges. Fontos meghatároznunk azt, hogy óránként mekkora mennyiségű légcserére van szükségünk, ezután tudjuk kiválasztani a megfelelő teljesítményű ventilátort.

Milyen ventilátor típusokat tudunk megkülönböztetni?

Az ipari csőventilátorok nagy helyiségek szellőztetésére alkalmasak (irodák, csarnoképületek, raktárhelyiségek, éttermek). A csőventilátorok működése kifejezetten gazdaságos, hiszen több sebességű kivitelben működnek, ezáltal mindig a megfelelő sebességgel szívja el a levegőt. Sok olyan esetben ajánlott, ahol port kell kiáramoltatni a helyiségből, mivel egyes változatoknál a motor a légáramon kívül helyezkedik el, ezáltal nem károsul a sok szennyeződéstől és az esetleges elszívott meleg levegőtől.

Az ipari axiál ventilátorok általánosan nagyobb ipari terek szellőztetésére ajánlottak, de nem ritka lakossági használatuk sem. Előnyük, hogy alacsony zajszinten működnek, és gazdaságos a használatuk, hiszen nem fogyasztanak sok energiát. Golyós csapágyazással készülnek, így hosszú élettartam jellemzi őket. Könnyen felszerelhetők a falra.

Az ipari radiális ventilátorok az axiál ventilátorokhoz képest nagyobb nyomásnövekedést hoznak létre, ezért ajánlott használatuk, ha komplexebb szellőztető rendszert szeretnénk beépíteni. Ilyen típusú szellőztetésre akkor lehet szükségünk, alacsonyabb zajszinttel, vagy nagyobb területű tereket kell átszellőztetni komfortosan és hatékonyan.Ipari konyhai ventilátor használata üzemi konyhákba, éttermek konyháiba ajánlott, ahol a zsíros levegő és a szagok elszívása a cél. A nagy konyhai elszívókhoz speciálisan zsírtálca is tartozikMotorja hővédelemmel van ellátva, hiszen folyamatosan nagy terhelés éri.

A hangcsillapított ventilátorokat kifejezetten csendes működés jellemzi, olyan helyiségekbe ajánlott használatuk, ahol zavarhatja az ott tartozódókat a hangos szellőztetés, ilyenek például az iskolák, irodák, éttermek.

A tetőventilátorok nagy épületek szellőztetésére alkalmasak, például lakóházak, panelházak, ipari csarnokok esetében. Alacsony energiafogyasztáson működnek, energiatakarékos motorral vannak ellátva és védőráccsal vannak felszerelve, hiszen rengeteg külső hatás érheti őket.

A robbanásbiztos ventilátorokat veszélyes gázok elszívására alkalmasak.

A megfelelő ipari ventilátor kiválasztásához tehát mindenképpen kérjünk szakmai segítséget, viszont érdemes tudnunk, hogy melyik típusra mi a jellemző. Ha kérdése van az ipari ventilátorokkal kapcsolatban, akkor keresse fel kollégánkat.