Ipari radiális ventilátor kínálatunk

Az ipari ventilátoraink közül a radiális ventilátor típusok azok, amik alkalmasak komplexebb szellőztető berendezésekhez és képesek a nagy helyiségek teljes átszellőztetésére. Az axiális ventilátorokhoz képest egy ipari radiális ventilátor sokkal nagyobb nyomásnövekedést hoz létre, így képes ott is megoldani a levegő áramoltatását és cseréjét, ahol nagyobb kiterjedésű légcsatorna hálózat van kialakítva. Az ipari radiális ventilátor képes csarnokok, gyárak, ipari létesítmények szellőztetésére.

Összesen 1 találat

VCN radiális elszívó ventilátorVCN radiális elszívó ventilátor beépítési példa
Ajánlott termék

VENTS VCN radiális elszívó ventilátor

59 931 Ft76 695 Ft

Az ipari radiális ventilátor jellemzői

A radiális ventilátor alkalmas a kültéri felszerelésre. Védőráccsal van ellátva, ezáltal biztosítva a motor és a ventilátor védelmét a külső behatásoktól, rágcsálóktól, madaraktól és egyéb lehetséges idegen tárgyaktól. Emellett egy olyan erős réteggel vannak bevonva, ami képes ellenállni az időjárási viszontagságoknak, mint például a magas hőmérséklet, légáramlások és erős esőzések. A szellőztető rendszereknek alacsony zajszinten szükséges működniük, így hangcsillapító elemekkel kiegészítve használhatók olyan helyiségekben és terekben is, ahol szükségszerű a csendes működés, mint például lakóházak, irodák vagy ipari helyiségek.

Az ipari radiális ventilátorok nem csak a nagyobb nyomásnövekedés létrehozásában különböznek a legtöbb háztartásban használt axiális ventilátoroktól. Egy radiális ventilátor a tengelyre merőleges kifúvást végez, míg egy axiális tengelyirányba végzi azt. Teljesítményük sokkal erősebb, mint egy axiális ventilátoré. Radiális ventilátorokat használnak ezért a nagyobb légkondicionáló berendezésekhez, porszívókhoz és hajszárítókhoz.

Az ipari radiális ventilátor típusai

A ventilátorok között a lapátozásában lehetnek eltérések. Léteznek előrehajló, hátrahajló vagy radiális lapátozású ventilátorok. Egy előrehajló típus esetében a ventilátor nagyobb nyomást tud elérni és légmennyiségben is többet tud elszállítani, közepes hatásfok mellett is. Egy hátrahajló lapátozású változatnál az elszívó képes a magas hatásfok elérésére, és így még nagyobb nyomáskülönbséget tud létrehozni. Radiális lapátozású elszívóra akkor van szükség, ha szennyeződött, poros vagy esetleg szemcsés levegővel teli helyiségben kell megoldani a szellőztetést. Így például ezek a típusok alkalmasak gyárak, mezőgazdasági épületek, ipari létesítmények szellőztetésére.

Egy ipari radiális ventilátor vásárlása előtt fontos tudnunk, hogy miért is választjuk ezt a típust. Ezek az elszívó rendszerek akkor szükségesek, ha nagyobb nyomást szeretnénk elérni egy komplexebb, csőrendszerrel kiépített szellőztető rendszerben.

Mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelő ipari radiális ventilátort, érdemes végiggondolni pár kérdést:

  • Milyen teljesítményű ventilátorra van szükségünk? – Fontos felmérnünk, hogy mekkora helyiséget szeretnénk átszellőztetni és hány ember tartozkódik ott átlagosan, és ahhoz mérten kiválasztani a szellőztető rendszert!
  • Milyen speciális körülmények vannak a helyiségben? Mennyire tiszta levegő elszívását szeretnénk megoldani?
  • Hova tudjuk beépíteni az adott ventilátort?
  • Milyen egyéb kiegészítő jellemzőt szeretnénk? – Akár alacsony energiafogyasztás, halk működés, könnyű hozzáférhetőség.

Ipari szellőztetés esetében rengeteg kérdés felmerülhet, így érdemes szakember segítségét kérnünk. Ha kérdések merültek fel Önben, keresse bátran kollégánkat, aki segít Önnek és megválaszolja a kérdéseket, tanácsot ad a megfelelő szellőztető rendszer kiválasztásának érdekében.

Fel