Ipari robbanásbiztos ventilátor kínálatunk

Az ipari robbanásbiztos ventilátor olyan helyiségek szellőztetésére alkalmas, ami egyrészt nagy alapterületű, másrészt működése biztonságos robbanásveszélyes környezetben is. Az ilyen típusú ventilátorok elhelyezhetők gyárépületekben, ipari csarnokokban, panelházakban és bármilyen ipari létesítményben is.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Hol érdemes robbanásbiztos ventilátort választani, más típusú ipari ventilátor helyett?

Sok ilyen helyiségben törvényi előírás, hogy kizárólag robbanásbiztos ventilátor üzemeltetése lehetséges, hiszen a terület 1-es vagy 2-es robbanásveszély zónába van sorolva. Ezek a zónák az alapján vannak kialakítva, hogy mennyire jellemző az adott területen fellépő robbanásveszély és tűzveszély. Ilyen létesítmények lehetnek a garázsok, festőműhelyek, vegyi üzemek, borospincék, gyógyszergyárak, fényező üzemek, laboratóriumok és akkumulátortöltő helyiségek. Sok olyan terület van, ahol nem kifejezetten írja elő a törvény a robbanásbiztos elszívó használatát, de szeretnénk a biztonság érdekében ilyen típust használni. Ezek a ventilátorok alaptulajdonságaikban megegyeznek az ipari ventilátorokkal, tehát hosszú élettartammal bírnak, gazdaságosan működnek és nagy teljesítmény jellemzi őket. Ha nagyobb biztonságot szeretnénk a helyiségünkben, akkor érdemes robbanásbiztos elszívót választani, hiszen ezek kiemelkedő üzembiztonsággal bírnak, és ezért olyan helyen is alkalmazhatók, ahol nem kötelező, de a terület, esetleg ott dolgozók védelmébe ajánlott.

Ipari robbanásbiztos ventilátorok jellemzői

A robbanásbiztos ventilátorok alapvetően gazdaságosan működnek, tehát az ipari ventilátorok hasonlóan alacsony energiafogyasztáson tudjuk őket üzemeltetni. Az ilyen típusú szellőztető rendszerek hosszú élettartammal bírnak, ezáltal nem csak az alacsony fogyasztás miatt érdemes befektetni egy ilyen elszívó rendszerbe. A ventilátorok motorjának csapágyazása: golyós csapágy. Egy ilyen típusú ventilátor biztonságát alapvetően az adja, hogy milyen anyagból, milyen kivitelben készült.  A szellőztető rendszerek robbanásvédelmi osztályokba vannak osztva, ezáltal például adott esetben a törvényi előírás alapján kell választanunk a ventilátorok közül.

Mivel ezek a robbanásbiztos szellőztető rendszerek olyan anyagból készülnek, hogy ellenálljanak a hatásoknak, antisztatikusak és égésgátoltak, ezért kifejezetten tartósak is. Az ilyen típusú elszívó berendezések minimális karbantartást igényelnek robosztus kivitelüknek köszönhetően.

Amennyiben Önnek is szüksége van egy olyan szellőztető rendszerre, amit robbanás- vagy tűzveszélyes helyiségbe is alkalmas a levegő cseréjére, vagy esetleg szeretné a lehető legbiztonságosabban megoldani az ipari szellőztetést, akkor válasszon egy robbanásbiztos ventilátort. Ha nem biztos abban, hogy pontosan milyen elszívó berendezésre is lenne szüksége, akkor keresse fel kollégánkat, aki segít Önnek a döntésben!

Fel