Fordulatszám szabályzó kínálatunk

A fordulatszám szabályzó a szellőztető rendszerekhez használatos vezérlők. Segítségükkel az egyfázisú motorral rendelkező ventilátorok fokozata állítható be a kívánt értékre. A kapcsoló segítségével a szellőztető rendszert kisebb fokozatra is állíthatjuk, mint a maximális teljesítménye. Ennek köszönhetően a ventilátor takarékosabban működik, így költségcsökkentés céljából is használható egy fordulatszám szabályozó. Amennyiben a szabályozó egység lecsökkenti a teljesítményt, úgy a zajszint is csökkeni fog. A szabályozó segítségével a ventilátorok ki-, és bekapcsolhatók.

 

 

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

MSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzóMSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzó
Ajánlott termék

MSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzó

20 390 Ft

RS-1-400 ventilátor fordulatszám szabályzó

11 925 Ft

Ventilátor fokozat kapcsoló P3-1-300

4 813 Ft

Reventon HC Trafós fordulatszám szabályzó

26 214 Ft125 602 Ft

P2-5N fokozatkapcsoló

9 512 Ft
DSEL 2 fokozatváló és irányváltó kapcsoló
Elfogyott

DSEL 2 Helios fokozat és irányváltó kapcsoló

19 177 Ft
TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó
Elfogyott

TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

34 798 Ft

BTRS Transzformátoros fordulatszám szabályzó

67 089 Ft341 803 Ft
MSI200 háromfázisú frekvenciaváltóMSI200 háromfázisú frekvenciaváltó vezérlő áramkör
Elfogyott

MSI200 háromfázisú frekvenciaváltó

136 303 Ft157 825 Ft
MSI20 egyfázisú frekvenciaváltó
Elfogyott

MSI20 egyfázisú frekvenciaváltó

83 717 Ft114 782 Ft
SRS-1 fokozatmentes fordulatszám szabályzóSRS-1 fokozatmentes fordulatszám szabályzó
Elfogyott

SRS-1 fokozatmentes fordulatszám szabályzó

19 304 Ft

Quantum HR fokozat kapcsoló

9 990 Ft

Fordulatszám szabályzó jellemzői

Egyes fordulatszám szabályozók képesek több ventilátor vezérlését is megoldani egyszerre, ebben az esetben viszont figyelnünk kell a maximális terhelhetőségre.  Sok vezérlő egyéb plusz tulajdonságokkal is el van látva, mint például a free-cooling üzemmód, aminek segítségével nyáron visszahűthető a már felmelegedett a lakás. Egyes típusok irányváltó beállítással is rendelkeznek. Mennyezeti ventilátorok esetében a kapcsoló segítségével könnyen megváltoztatható a ventilátor mozgásának iránya. A szabályozó egységek között akár olyan készüléket is választhatunk, ami alkalmas a hagyományos izzók fényerejének változtatására.

A fordulatszám szabályzók elsősorban beltéri használatra javasoltak. A szabályzók sok esetben egy külső érzékelő panellel, kijelzővel rendelkeznek, aminek segítségével beállíthatók az előre eltervezett beállítások. A vezérlők esetében fontos, hogy már beépített szellőztető rendszer vagy ventilátor működését képesek szabályozni.

Az ilyen vezérlő egységek segítségével hatékonyabbá tehetjük a szellőztető ventilátorunk működését, hiszen előre beállíthatjuk a működéseket, illetve takarékosabb módon tudjuk használni általa a ventilátorunk. Otthoni használat esetében sokszor fontos, hogy a ventilátor alacsony zajszinten működjön, hiszen kis terek esetében zavaró lehet a hangos működés. Az alacsonyabb teljesítmény alacsonyabb zajszinttel jár, így könnyen megoldhatjuk egy fordulatszám szabályozóval ezt a kérdést.

Manapság már az is jelentős szempont, hogy a szabályozó hogyan illik a lakás dizájnjába. Így az is döntő szerepet játszhat a kérdésben, hogy van-e modern, letisztult vagy esetleg klasszikus dizájnnal ellátott kapcsoló. Kínálatunkban megtalálhatók a különböző külsejű, korszerű és hagyományos vezérlők is.

Ha Önben kérdések merültek fel, vagy esetleg nem biztos abban, hogy az Ön helyiségében, lakásában vagy a választott térben milyen elektronikára, vezérlésre lenne szükség, akkor kérje kollégánk segítségét. A terhelhetőség szempontjából nem mindegy, hogy melyik készüléket választjuk, így érdemes tisztában lenni pár kérdéssel:

  •         Milyen áramellátású ventilátorral rendelkezünk?
  •         Pontosan mit szeretnénk szabályozni a szellőztető rendszer működésében?
  •         Milyen beállításokat szeretnénk vezérelni, és hány ventilátor működtetését szeretnénk egyszerre koordinálni? Milyen maximális terhelhetőségű ventilátorra van szükségünk?

A kérdések megválaszolása után könnyen tudunk majd dönteni, hogy melyik a megfelelő vezérlő készülék számunkra.

 

 

Fel