Falra szerelhető ventilátor

Közkedvelt nyári, hűsítő ventilátor típus a falra szerelhető ventilátor. Ennek több oka is van. A legfőbb ok, hogy nagy teljesítménnyel bír, akár nagyobb légterű terekben is alkalmazható az oszcilláló fej segítségével. Egy másik fontos előnye, hogy a falra szerelhetőség által kis helyigénnyel rendelkezik. Tulajdonképpen bárhová felszerelhető, ahol van egy kis szabad falfelületünk.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Falra szerelhető ventilátor FW-40M

41 093 Ft

Falra szerelhető ventilátor FS-45 Fekete

60 950 Ft

A falra szerelhető ventilátorok használható otthonunkban is, nappaliba, hálószobába, de népszerű hűsítő berendezésnek számít irodákban, üzlethelyiségekben, ipari létesítményekben, fitness termekben is. Egy fali ventilátor képes a nagyobb terekben is átmozgatni a levegőt, ezáltal egy kellemesebb hőérzetet generálva az ott tartózkodók számára. Nagyobb ipari terek, gyárak, csarnokok esetében csökkenthetők a költségek, ha kizárólag azokon a pontokon működnek a ventilátorok, ahol a munka zajlik. Így nem az egész tér hűtését végzi egy berendezés, pusztán ott elegendő felszerelni, ahol az alkalmazottaknak szüksége van rá.

A fali ventilátorok erős motorral rendelkeznek. Energiatakarékosan működnek, nem fogyasztanak sok áramot, és mégis képesek nagyobb helyiségekben kellemes klímát teremteni. Alacsony zajszinten működnek, így nem zavarják meg a nyugalmat. Ezért is ajánlott akár irodai, akár otthoni használatra, hiszen zavartalanul végezhetjük a teendőinket, miközben a fali ventilátor üzemel. Egy meleg környezetben romlik a koncentráció képességünk, gyakran kerülünk ideges állapotba, és sokszor nem is értjük miért. Ennek lehet oka a túl meleg levegő. Ilyenkor jót tesz, ha az ember bekapcsolja a ventilátort, ami átkeveri a levegőt és kellemes hőérzetet biztosít a szobában lévőknek. Azonnal érezni fogja a nyugalmat! Ellentétben egy légkondicionáló berendezéssel, itt a száraz levegővel sem kell megküzdeni, egy fali ventilátor légkeverése nem fog allergiás reakciókat okozni senkinek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő falra szerelhető ventilátort?

Elsősorban ismernünk kell a ventilátor tulajdonságait és a saját igényeinket. Fel kell mérnünk, hogy pontosan mekkora helyiségbe szeretnénk a fali ventilátor (milyen légterű, mekkora belmagassággal rendelkezik), hiszen ezek mind hatással vannak arra, hogy milyen mértékű légáramlásra lesz szükségünk a megfelelően kellemes levegő eléréséhez. Minél nagyobb a helyiség, szoba, annál nagyobb teljesítményű ventilátorra lesz szükségünk. Amennyiben több sebesség fokozattal rendelkező fali ventilátort választunk, úgy több esélyünk is van arra, hogy mindig a megfelelő módon, igényeink alapján keringtesse a levegőt a ventilátor. A legnagyobb hőségben lehetséges, hogy szükségünk lesz a maximális fokozatra, de ahogy megy le a nap és csökken a kánikula, valószínűsíthető, hogy elengedő egy alacsonyabb fokozat is számunkra.

Számos esetben számít az esztétikai megjelenés is. Abban az esetben, ha otthonunkban vagy egy irodában szeretnénk elhelyezni a falon egy ventilátort, szeretnénk, ha illene a környezetbe. Manapság már választhatunk modern típusok közül, vannak króm bevonatos vagy letisztult fekete színű változatok is, így könnyen megtalálhatjuk a legjobban illő darabot a választott helyiségbe.

Javasolt átgondolni, hogy pontosan hova is szeretnénk felhelyezni a ventilátort, hogy könnyebben tudjuk dönteni. A felszerelése nem túl bonyolult, egy ügyesebb kéz képes elvégezni minden szükséges munkálatot.

·         Hűsítő ventilátor vásárlása előtt áll? Ha nem tudja, hogy melyik lenne a megfelelő termék, vagy nem biztos abban, hogy egy falra szerelhető ventilátor a megoldás az Ön számára, akkor kérdezze kollégánkat, aki segít választani Önnek, és megválaszolja a kérdéseit!

 

Fel