Az oszlop ventilátorról röviden

A jó közérzet és kellemes levegő biztosítása minden térben és szobában nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy a koncentrációnk megfelelő legyen és kevésbé legyünk fáradékonyak, fontos a friss és kellemes hőérzet. Egy oszlop ventilátor képes hűvös légáramlást biztosítani, ami által megnyugtatóbb környezetben érezhetjük magunkat. Egy oszlop ventilátor nagy teljesítménnyel bír, így használható akár a nappali, hálószoba vagy bármely más kisebb és közepes helyiségben

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Egy oszlop ventilátor otthonunkban

Manapság, ha egy álló ventilátorra gondolkodunk, sokszor elsőre egy régebbi típusú, kevésbé modern ventilátor képe jelenik meg a fejünkben. Szerencsére napjainkban már választhatunk a modern oszlop ventilátorok közül. Ezek a ventilátorok stílusos külsővel rendelkeznek, letisztult dizájn és korszerű színválaszték várja a vásárlókat. Fehér, fekete, szürke színekben is kapható. Egy oszlop ventilátor jellemzően nem foglal nagy helyet, hiszen nem nevezhető szélesnek, mint egy álló ventilátor, így akár olyan helyiségbe is elhelyezhető, ahova már nem férne be egy szélesebb típusú álló ventilátor. Egy kanapé vagy ágy mellé könnyen elhelyezhető, és akár még dizájnelemként is funkcionálhatnak egyes darabok.

Az oszlop ventilátorok tipikusan olyan típusú lakossági ventilátorok, amit hálószobában, nappaliban alkalmaznak a leggyakrabban. Épp ezért kifejezetten lényegi kérdés, hogy milyen zajos a ventilátor működése. A modern oszlop ventilátorok egyik fő jellemzője, hogy alacsony zajszinten üzemelnek, így nem zavarják meg az otthoni idillt. Akár még alvás közben is élvezhetjük a ventilátor által generált levegőt, a halk működésének köszönhetően.

Egy álló ventilátorral szemben az egyik legfontosabb előnye, hogy jóval biztonságosabb, hiszen a védőrácsnak köszönhetően nem látjuk és nem is tudjuk elérni a lapátokat. Egy álló ventilátor esetében a lapátok mozgása vonzó lehet egy kisgyermek vagy egy kisállat számára, ami akár balesethez is vezethet. A biztonság mellett érdemes kiemelni azt az előnyét is, hogy egy oszlop ventilátor a szerkezet teljes magasságában meg tudja keverni a levegőt, nem csak egy bizonyos ponton, így nagyobb mértékű légáramlást biztosít számunkra.

Az oszlop ventilátor kiválasztása

Amennyiben szeretnénk valamelyik helyiségünkben egy oszlop ventilátorral felkeverni a levegőt, érdemes pár dolgot átgondolni és figyelembe venni. Egyrészt, hogy milyen méretű helyiségbe szeretnénk a kellemes hőérzetet biztosítani számunkra. Ha nagyobb légterű szobát szeretnénk lehűteni, akkor érdemes egy magasabb teljesítménnyel bíró oszlop ventilátort kiválasztani. Egy alacsonyabb teljesítményű ventilátor működésénél azt érezhetjük, hogy nem keveri fel eléggé a levegőt a szobában. Ajánlott több sebességi fokozattal rendelkező ventilátort választani, hiszen így mindig a számunkra megfelelő légáramlást tudjuk biztosítani. Éjszaka feltételezhető, hogy elég egy alacsonyabb fokozat, míg egy délutáni nagy melegben valószínűleg nagyobb mértékű légkeverést szeretnénk. Számos oszlop ventilátor rendelkezik éjszakai móddal, ami alacsonyabb fokozaton és energiatakarékosabb üzemmódban keringteti a levegőt.

A termék kiválasztása előtt át kell gondolkodnunk, hogy szeretnénk-e kényelmi okokból távirányítós ventilátort. Az ilyen típusú ventilátorok egy távirányító segítségével ki-, és bekapcsolhatók, illetve a sebességfokozatok is irányíthatók így. A távirányító segítségével komfortosan, akár a kanapéról vagy az ágyban fekve vezérelhetjük az oszlop ventilátor működését.

Amennyiben kérdése támad az oszlop ventilátorok kapcsán, vagy szeretne tanácsot kérni a vásárlás előtt, vegye fel a kapcsolatot velünk!

Fel