Ablakventilátor kínálatunk

Fürdőszobai ventilátorok között közkedvelt termékeink közé tartoznak az ablakventilátorok. Legfőbb előnyük, hogy beszerelésükhöz nincs szükség semmilyen nagyobb bontási munkálatra, hanem könnyen az ablakba szerelhető.

A legtöbb ablakventilátort alacsony fogyasztás jellemzi, így költséghatékony megoldást jelent szellőztetésnél. Nem mellesleg beszerelése sem okoz nagy költséget egy háztartásban. Alacsony zajszinten működnek, működés közben sem zavarják a nyugalmat a lakásban, a légáramlást csendesen biztosítják

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

LHV ablak ventilátor

18 315 Ft84 073 Ft
VENTS VVR változtatható forgásirányú ventilátorVVR változtatható forgásirányú ventilátor zsaluval
Ajánlott termék

VENTS VVR változtatható forgásirányú ventilátor

39 738 Ft45 707 Ft

VENTS MAO1 ablakventilátor

28 816 Ft43 167 Ft

VENTS MAO2 ablakventilátor

25 006 Ft

Ablakventilátor átvezető szett Silhouette és Centra készülékekhez

13 454 Ft

Az ablakventilátorok alkalmasak kis és közepes helyiségek teljes átszellőztetésére. Használatuk nem kizárólag a fürdőszobában ajánlott, kiválóan működik a konyhákban is, ahol szintén szükséges lehet a levegő áramlásának biztosítására és a magas páratartalom csökkentésére. A fürdőszobai és bármilyen más egyéb térben még fontosabb lehet ez a funkció. A vizes területeken és a párás, nedves felületeken könnyen szaporodhat el a penészgomba, így fontos a megfelelő elszívó rendszer kialakítása ezekben a helyiségekben. A penészedést kialakulása után nagyon nehéz megszüntetni, így érdemes előre gondolkodni, és már megjelenése előtt egy fürdőszobai elszívó, például egy ablakventilátor beszerelése. Ha ezekben a terekben nem tudunk falba épített ventilátorban gondolkodni, akkor mindenképp érdemes egy ablakventilátor beszerelése.

Egy ablakventilátor felépítése

Egy ablakba szerelhető elszívó alapvetően két részből áll. Van egy oldala, ami az adott helyiség belső részén helyezkedik el, a másik pedig az ablakon túl, a kültéri részen. Fontos azonban tudni, hogy a külső részen helyezkedő oldal sokkal több mindennek van kitéve, mint a fürdőszobában vagy konyhában elhelyezkedő. A külső oldal minden időjárási viszontagságoknak ki van téve, ezáltal mindenképpen egy tartósabb borításból kell, hogy készüljön. Emellett fontos, hogy a ventilátor külső része esővédő borítással rendelkezzen, hogy nagyobb esőzések után se hibásodjon meg. Ablakventilátor modelljeink ezeknek a követelményeknek teljesen megfelelnek, így biztonságosan beszerelhető minden erre alkalmas helyiségbe.
Kínálatunk között sokféle variáció közül választhat, aki ablakventilátor vásárláson gondolkodik. Megtalálható az időzítős és páraérzékelős típus is, ami által könnyebben szabályozható a ventilátor működése. Ezen kívül választhat akár automata zsalus ablakventilátor modell is, ami megakadályozza a hideg levegő beáramlását.

Egy ablakventilátor kiválasztása előtt fontos felmérnünk pár tényezőt háztartásunkban:

  • Milyen helyiségbe szeretnénk a szellőztetést, milyen jellemzői vannak (pl. van-e ablak az adott térben, alkalmas-e arra, hogy falba szereljük a ventilátort)?
  • Hogyan oldható meg a ventilátor beszerelése?
  • Milyen egyéb funkcióval ellátott típust szeretnénk (pl. időzítő, páraérzékelő)?

Ha a tényezők felmérése után sem biztos abban, hogy melyik ventilátor az Ön számára a megfelelő, akkor keresse bizalommal kollégánkat, aki segít Önnek a döntésben.

Fel