Központi hővisszanyerő szellőztető készülékek

A központi hővisszanyerő szellőztető készülékek lakások teljes légcseréjét képesek megvalósítani annak érdekében, hogy mindig friss és egészséges levegő várja otthonában. Központi szellőztető rendszereket a lakás vagy ház építésekor célszerű kialakítani, kész vagy már felújított lakás esetében beépítésük nagyon nehéz. Ma már a legtöbb új lakásnál, háznál alapkövetelmény, hogy a szellőztetést megoldják, így ilyen esetben gazdaságos megoldás lehet egy központi hővisszanyerő egység.

Mind a(z) 5 találat megjelenítése

Brookvent Aircycle 5.1 központi hővisszanyerős szellőztetőHővisszanyerős diagram
Elfogyott

Brookvent Aircycle 5.1 központi hővisszanyerős szellőztető

875 538 Ft 857 250 Ft
Brookvent Aircycle 1.3+ központi hővisszanyerős szellőztetőBrookvent Aircycle 1.3+ központi hővisszanyerős szellőztető címke
Új-9400 Ft

Brookvent Aircycle 1.3+ központi hővisszanyerős szellőztető

544 068 Ft 532 130 Ft
Brookvent Aircycle 3.1 központi hővisszanyerős szellőztető
Elfogyott

Brookvent Aircycle 3.1 központi hővisszanyerő

641 909 Ft 624 840 Ft

HRS Smarty X V Hővisszanyerős légkezelő, keresztáramú, felsőcsonkos

647 718 Ft938 074 Ft

HRS Smarty X C Hővisszanyerős légkezelő, keresztáramú, álmennyezeti

611 983 Ft938 074 Ft

Egy központi hővisszanyerő szellőztetővel megoldhatjuk azt, hogy az elhasználódott, kellemetlen levegő kicserélődjön egy friss, egészséges levegőre. Ennek módja, hogy a szellőztető berendezés ki-, és beáramoltatja a levegőt, és a levegő hőmérsékletének különbségéből adódó energiát visszanyeri. Télen is, és nyári szezonban is jól működik. Míg nyáron éjszaka, a lehűlt levegőt a hőcserélő egység kikerülésével (ezt hívjuk Bypass üzemmódnak) engedi be a térbe, így a nappal felmelegedett házat éjjel képes visszahűteni. Télen a fűtési szezonban csak a megfelelő (meleg) hőmérséklet elérésekor áramoltatja a levegőt, így nem fog lehűlni az adott helyiség/épület.

Központi hővisszanyerő szellőztetők jellemzői

A központi hővisszanyerő szellőztető berendezés hosszú élettartammal bír, és általában hosszú évekre terveznek vele, így mindenképp érdemes jól kiválasztani az elemeket és a gépet. Figyelembe kell vennünk a hőcserélő típusát, a gép funkcióit, vezérlés módját, elektromos előfűtést, garanciális időtartamot és a hőszigetelés kialakítását is.

Központi hővisszanyerők beépítését ajánljuk házakba, irodaházakba, társasházakba, nagyobb épületekbe. Bármilyen nagyobb helyiségbe, térbe gazdaságos megoldást jelentenek, ahol szeretnénk friss levegőt elérni, de nem szeretnénk megküzdeni a kintről beáramló pollennel, szennyeződésekkel és porral. Használatával nem csak kellemes levegőt tudunk varázsolni a helyiségekbe, de a penészedés kialakulása is megelőzhető. A nedves és párás levegő távozik a kiáramló levegővel, így nem alakulhat ki a penész. Működésének köszönhetően energiatakarékos és hatékony szellőztetést biztosít az egész épületben, így hamar megtérül a beépítése. Egy központi rendszer beépítésével nem csak épületünket óvjuk, de egészségünket és környezetünket is.

Központi hővisszanyerő szellőztető készülékek beépítése

Egy központi rendszer beépítése nem egyszerű feladat. Semmiképp sem tudunk nekiállni szakember segítsége nélkül, hiszen több nagyobb tér légcseréjének ellátásáról van szó. Fontos pontosan meghatározni, hogy milyen légszállítási igénye van a lakásnak, és az egész rendszer felépítését e szerint kell megtervezni. Az elemeknek illeszkedniük kell egymáshoz, és beszerelésük sem egyszerű feladat. Egy központi hővisszanyerő tervezése előtt tehát sok mindent fel kell mérni: légcsere mennyisége, helyiség és épület mérete, hány ember fog átlagosan tartózkodni a helyiségben, milyen teljesítményű szellőztető berendezésre lesz szükségünk, hogyan és hova tudjuk beépíteni az elemeket. A beépítéshez és tervezéshez is szakemberre van szükség, ha tanácsot szeretne, vagy kérdése van a hővisszanyerős szellőztetőkkel kapcsolatban, keresse nyugodtan szakértő kollégánkat!

Fel