Fali konyhai elszívó jellemzői

A fali konyhai elszívó az egyik legnépszerűbb konyhai páraelszívó berendezés. Dizájnelemként is jól mutatnak a konyhába, hiszen manapság már rengeteg stílusban, színben, anyagból gyártanak fali elszívókat. Nevéből fakadóan falra szerelhetők a főzőlap fölé. Olyan lakásokba, konyhákba ajánlott, ahol a sütő/főzőlap felett, az oldalfalra építhető be az elszívó, de akár az is megoldható, hogy a konyhabútor eleme alá, vagy a szekrénybe építjük be a berendezést. Ez függ az igényeinktől és konyhánk elrendezésétől is. Ha kifejezetten egy sarokba szeretnénk beépíteni, akkor a sarok elszívó kategóriából válasszunk. Ezeket a sarok elszívókat itt találja webáruházunkban: https://szelloztess.hu/termekkategoria/konyhai-elszivo/sarok-paraelszivo/

1–16 termék, összesen 39 db

Sirius SLTC-91 fehér üveg konyhai páraelszívó
-70866 Ft

Sirius SLTC-91 fehér üveg fali páraelszívó

369 989 Ft 279 989 Ft

Falmec MIRABILIA SQUARE 97 FALI elszívótest – A készlet erejéig rendelhető! fali páraelszívó

291 990 Ft

Falmec MIMOSA 60 fehér T600 dió szegély fali páraelszívó

169 990 Ft

Falmec IRIS MALIZIA 90 T600 LED fali páraelszívó

186 990 Ft

Cata Sygma X 9000 inox LED fali páraelszívó

149 990 Ft

Cata Sygma X 7000 inox LED fali páraelszívó

139 990 Ft

Cata Sygma X 6000 inox LED fali páraelszívó

129 990 Ft

Cata OMEGA 700 WH/L fehér fali páraelszívó

69 990 Ft

Cata OMEGA 600 X/L fali páraelszívó

59 990 Ft
Cata MIDAS 600 XGBK/L fekete LED konyhai páraelszívó
-11023 Ft

Mi alapján válasszuk ki a fali konyhai elszívót?

A fali konyhai elszívók egyik legnépszerűbb típusa a kürtős páraelszívó. Ezek a konyhai páraelszívók képesek kivezetni a zsíros, párás levegőt a konyhából. Manapság már a megjelenés és dizájn is kiemelkedő kérdés a konyhai elszívó kiválasztásánál, nem csak a funkció, de szerencsére már rengeteg változat közül dönthetünk. Megtalálhatók modern, letisztult megjelenésű elszívók, de akár a klasszikusabb, hagyományosabb vonalon is mozoghatunk. Ezüst, fekete, fehér, szürke színek, akár üveg vagy fém, fém-üveg anyag közül is válogathatunk, így biztosan minden konyha berendezésébe megtaláljuk a legjobban odaillő darabot. Többféle forma és dizájn is megjelent a piacon, így akár szögletes, félkör, ovális vagy sokszög alakú páraelszívóval is díszíthetjük konyhánkat., Ezáltal nem csak használati tárgyként alkalmazhatók, feldobhatjuk velük konyhánk megjelenését.
Egy kürtős fali konyhai elszívó akkor is jó megoldást jelenthet, ha viszonylag sokat főzünk, sokat vagyunk a konyhába, gyakran alakul ki zsíros vagy párás levegő. Ezek a típusok képesek a nagymértékű zsíros szagok elszívására, így biztosítják, hogy a konyhánkba friss levegő legyen. Magában a kürtben helyezkedik el a motor, a szűrő, a vezérlés és a világítás is. A kellemetlen szagok mellett ügyelnünk kell arra is, hogy ne alakuljon ki túlságosan párás levegő a konyhába, hiszen az kedvező körülményt alakítana ki a penészgombák számára. Egy fali konyhai elszívó képes elszívni a nedves levegőt, ezáltal egy egészséges környezetet biztosítva otthonunkban.

Ezen kívül választhatunk külső motoros fali konyhai elszívót is. Ezek a páraelszívók kifejezetten halk működésűek, így olyan konyhába ajánljuk, ahol fontos, hogy a páraelszívó üzemeltetése ne járjon nagy zajjal. Ilyenek lehetnek például az amerikai konyhás nappalik, ahol a nappaliba a család többi tagja pihenne, míg a konyhába zajlik a főzés. A halk működést a motorjának köszönheti, hiszen ilyen esetben a motor egy külső egységként helyezkedik el, így nem hallható a működésének zaja. A motor felszerelhető akár a padlástérbe vagy az épület külső falára is.

A legtöbb konyhai elszívó már rendelkezik világítással, általában egy beépített LED lámpás világítás helyezkedik el a páraelszívó felületén. Ez megkönnyítheti a főzést és a konyhai előkészületeket, hiszen a főzőlap felett elhelyezkedő elszívó megvilágítja a konyhaszigetet.

Egy ilyen elszívó beépítését érdemes szakemberre bízni, hogy hosszú távon megfelelően működjön a páraelszívás konyhánkban. A legmegfelelőbb beszerelési mód az, ahol a levegő kivezetését a legrövidebb úton meg tudjuk oldani. Amennyiben ez nem lehetséges, egy aktív szénszűrős rendszert kell választanunk, annak érdekében, hogy a levegő megtisztításra kerüljön, és ne uralkodjanak kellemetlen szagok a konyhába.

Vásárlás előtt figyelembe kell venni, hogy mekkora méretű és milyen teljesítményű konyhai elszívóra van szükségünk, illetve mi az ami megfelelően beépíthető konyhánkba. Ha Ön nem biztos abban, hogy pontosan melyik lenne a legideálisabb páraelszívó konyhájába, vagy esetleg kérdése támadt a termékekkel kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal!