Fali konyhai elszívó jellemzői

A fali konyhai elszívó az egyik legnépszerűbb konyhai páraelszívó berendezés. Dizájnelemként is jól mutatnak a konyhába, hiszen manapság már rengeteg stílusban, színben, anyagból gyártanak fali elszívókat. Nevéből fakadóan falra szerelhetők a főzőlap fölé. Olyan lakásokba, konyhákba ajánlott, ahol a sütő/főzőlap felett, az oldalfalra építhető be az elszívó, de akár az is megoldható, hogy a konyhabútor eleme alá, vagy a szekrénybe építjük be a berendezést. Ez függ az igényeinktől és konyhánk elrendezésétől is. Ha kifejezetten egy sarokba szeretnénk beépíteni, akkor a sarok elszívó kategóriából válasszunk. Ezeket a sarok elszívókat itt találja webáruházunkban: https://szelloztess.hu/termekkategoria/konyhai-elszivo/sarok-paraelszivo/

1–16 termék, összesen 33 db

Sirius SLTC-90 fekete üveg konyhai páraelszívó
-66929 Ft

Sirius SLTC-90 fekete üveg fali páraelszívó

294 989 Ft
Cata CERES 900 XGWH HALOGÉN konyhai páraelszívó
-15748 Ft

Cata CERES 900 XGWH HALOGÉN fali páraelszívó

84 990 Ft
Cata CERES 900 XGBK HALOGÉN konyhai páraelszívó
-15748 Ft

Cata CERES 900 XGBK HALOGÉN fali páraelszívó

84 990 Ft

Falmec MIRABILIA SQUARE 97 FALI elszívótest – A készlet erejéig rendelhető! fali páraelszívó

291 990 Ft

Cata Sygma X 9000 inox LED fali páraelszívó

164 990 Ft

Cata Sygma X 7000 inox LED fali páraelszívó

154 990 Ft

Cata Sygma X 6000 inox LED fali páraelszívó

144 990 Ft
Sirius SL 31 EM 90cm motor nélkül konyhai páraelszívó
-51181 Ft

Sirius SL 31 EM 60cm motor nélkül fali páraelszívó

204 989 Ft

Mi alapján válasszuk ki a fali konyhai elszívót?

A fali konyhai elszívók egyik legnépszerűbb típusa a kürtős páraelszívó. Ezek a konyhai páraelszívók képesek kivezetni a zsíros, párás levegőt a konyhából. Manapság már a megjelenés és dizájn is kiemelkedő kérdés a konyhai elszívó kiválasztásánál, nem csak a funkció, de szerencsére már rengeteg változat közül dönthetünk. Megtalálhatók modern, letisztult megjelenésű elszívók, de akár a klasszikusabb, hagyományosabb vonalon is mozoghatunk. Ezüst, fekete, fehér, szürke színek, akár üveg vagy fém, fém-üveg anyag közül is válogathatunk, így biztosan minden konyha berendezésébe megtaláljuk a legjobban odaillő darabot. Többféle forma és dizájn is megjelent a piacon, így akár szögletes, félkör, ovális vagy sokszög alakú páraelszívóval is díszíthetjük konyhánkat., Ezáltal nem csak használati tárgyként alkalmazhatók, feldobhatjuk velük konyhánk megjelenését.
Egy kürtős fali konyhai elszívó akkor is jó megoldást jelenthet, ha viszonylag sokat főzünk, sokat vagyunk a konyhába, gyakran alakul ki zsíros vagy párás levegő. Ezek a típusok képesek a nagymértékű zsíros szagok elszívására, így biztosítják, hogy a konyhánkba friss levegő legyen. Magában a kürtben helyezkedik el a motor, a szűrő, a vezérlés és a világítás is. A kellemetlen szagok mellett ügyelnünk kell arra is, hogy ne alakuljon ki túlságosan párás levegő a konyhába, hiszen az kedvező körülményt alakítana ki a penészgombák számára. Egy fali konyhai elszívó képes elszívni a nedves levegőt, ezáltal egy egészséges környezetet biztosítva otthonunkban.

Ezen kívül választhatunk külső motoros fali konyhai elszívót is. Ezek a páraelszívók kifejezetten halk működésűek, így olyan konyhába ajánljuk, ahol fontos, hogy a páraelszívó üzemeltetése ne járjon nagy zajjal. Ilyenek lehetnek például az amerikai konyhás nappalik, ahol a nappaliba a család többi tagja pihenne, míg a konyhába zajlik a főzés. A halk működést a motorjának köszönheti, hiszen ilyen esetben a motor egy külső egységként helyezkedik el, így nem hallható a működésének zaja. A motor felszerelhető akár a padlástérbe vagy az épület külső falára is.

A legtöbb konyhai elszívó már rendelkezik világítással, általában egy beépített LED lámpás világítás helyezkedik el a páraelszívó felületén. Ez megkönnyítheti a főzést és a konyhai előkészületeket, hiszen a főzőlap felett elhelyezkedő elszívó megvilágítja a konyhaszigetet.

Egy ilyen elszívó beépítését érdemes szakemberre bízni, hogy hosszú távon megfelelően működjön a páraelszívás konyhánkban. A legmegfelelőbb beszerelési mód az, ahol a levegő kivezetését a legrövidebb úton meg tudjuk oldani. Amennyiben ez nem lehetséges, egy aktív szénszűrős rendszert kell választanunk, annak érdekében, hogy a levegő megtisztításra kerüljön, és ne uralkodjanak kellemetlen szagok a konyhába.

Vásárlás előtt figyelembe kell venni, hogy mekkora méretű és milyen teljesítményű konyhai elszívóra van szükségünk, illetve mi az ami megfelelően beépíthető konyhánkba. Ha Ön nem biztos abban, hogy pontosan melyik lenne a legideálisabb páraelszívó konyhájába, vagy esetleg kérdése támadt a termékekkel kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Fel