Fali konyhai elszívó jellemzői

A fali konyhai elszívó az egyik legnépszerűbb konyhai páraelszívó berendezés. Dizájnelemként is jól mutatnak a konyhába, hiszen manapság már rengeteg stílusban, színben, anyagból gyártanak fali elszívókat. Nevéből fakadóan falra szerelhetők a főzőlap fölé. Olyan lakásokba, konyhákba ajánlott, ahol a sütő/főzőlap felett, az oldalfalra építhető be az elszívó, de akár az is megoldható, hogy a konyhabútor eleme alá, vagy a szekrénybe építjük be a berendezést. Ez függ az igényeinktől és konyhánk elrendezésétől is. Ha kifejezetten egy sarokba szeretnénk beépíteni, akkor a sarok elszívó kategóriából válasszunk. Ezeket a sarok elszívókat itt találja webáruházunkban: https://szelloztess.hu/termekkategoria/konyhai-elszivo/sarok-paraelszivo/

1–16 termék, összesen 35 db

Sirius SLTC-91 fehér üveg konyhai páraelszívó
Új-64567 Ft

Sirius SLTC-91 fehér üveg fali páraelszívó

334 989 Ft 252 989 Ft

Falmec MIRABILIA SQUARE 97 FALI elszívótest – A készlet erejéig rendelhető! fali páraelszívó

291 990 Ft
Falmec MIMOSA 90 fehér T600 konyhai páraelszívó
Új-25197 Ft

Falmec MIMOSA 90 fehér T600 fali páraelszívó

181 990 Ft 149 990 Ft

Falmec MIMOSA 60 fehér T600 dió szegély fali páraelszívó

169 990 Ft

Cata OMEGA 600 X/L fali páraelszívó

59 990 Ft

Cata OMEGA 600 BK/L fekete fali páraelszívó

54 990 Ft
Cata AVLAKI 600 XGWH konyhai páraelszívó
-7087 Ft

Cata AVLAKI 600 XGWH fali páraelszívó

93 990 Ft 84 990 Ft
Sirius SLTC 91 fekete üveg konyhai páraelszívó
-64567 Ft

Sirius SLTC 91 fekete üveg fali páraelszívó

356 989 Ft 274 989 Ft

Mi alapján válasszuk ki a fali konyhai elszívót?

A fali konyhai elszívók egyik legnépszerűbb típusa a kürtős páraelszívó. Ezek a konyhai páraelszívók képesek kivezetni a zsíros, párás levegőt a konyhából. Manapság már a megjelenés és dizájn is kiemelkedő kérdés a konyhai elszívó kiválasztásánál, nem csak a funkció, de szerencsére már rengeteg változat közül dönthetünk. Megtalálhatók modern, letisztult megjelenésű elszívók, de akár a klasszikusabb, hagyományosabb vonalon is mozoghatunk. Ezüst, fekete, fehér, szürke színek, akár üveg vagy fém, fém-üveg anyag közül is válogathatunk, így biztosan minden konyha berendezésébe megtaláljuk a legjobban odaillő darabot. Többféle forma és dizájn is megjelent a piacon, így akár szögletes, félkör, ovális vagy sokszög alakú páraelszívóval is díszíthetjük konyhánkat., Ezáltal nem csak használati tárgyként alkalmazhatók, feldobhatjuk velük konyhánk megjelenését.
Egy kürtős fali konyhai elszívó akkor is jó megoldást jelenthet, ha viszonylag sokat főzünk, sokat vagyunk a konyhába, gyakran alakul ki zsíros vagy párás levegő. Ezek a típusok képesek a nagymértékű zsíros szagok elszívására, így biztosítják, hogy a konyhánkba friss levegő legyen. Magában a kürtben helyezkedik el a motor, a szűrő, a vezérlés és a világítás is. A kellemetlen szagok mellett ügyelnünk kell arra is, hogy ne alakuljon ki túlságosan párás levegő a konyhába, hiszen az kedvező körülményt alakítana ki a penészgombák számára. Egy fali konyhai elszívó képes elszívni a nedves levegőt, ezáltal egy egészséges környezetet biztosítva otthonunkban.

Ezen kívül választhatunk külső motoros fali konyhai elszívót is. Ezek a páraelszívók kifejezetten halk működésűek, így olyan konyhába ajánljuk, ahol fontos, hogy a páraelszívó üzemeltetése ne járjon nagy zajjal. Ilyenek lehetnek például az amerikai konyhás nappalik, ahol a nappaliba a család többi tagja pihenne, míg a konyhába zajlik a főzés. A halk működést a motorjának köszönheti, hiszen ilyen esetben a motor egy külső egységként helyezkedik el, így nem hallható a működésének zaja. A motor felszerelhető akár a padlástérbe vagy az épület külső falára is.

A legtöbb konyhai elszívó már rendelkezik világítással, általában egy beépített LED lámpás világítás helyezkedik el a páraelszívó felületén. Ez megkönnyítheti a főzést és a konyhai előkészületeket, hiszen a főzőlap felett elhelyezkedő elszívó megvilágítja a konyhaszigetet.

Egy ilyen elszívó beépítését érdemes szakemberre bízni, hogy hosszú távon megfelelően működjön a páraelszívás konyhánkban. A legmegfelelőbb beszerelési mód az, ahol a levegő kivezetését a legrövidebb úton meg tudjuk oldani. Amennyiben ez nem lehetséges, egy aktív szénszűrős rendszert kell választanunk, annak érdekében, hogy a levegő megtisztításra kerüljön, és ne uralkodjanak kellemetlen szagok a konyhába.

Vásárlás előtt figyelembe kell venni, hogy mekkora méretű és milyen teljesítményű konyhai elszívóra van szükségünk, illetve mi az ami megfelelően beépíthető konyhánkba. Ha Ön nem biztos abban, hogy pontosan melyik lenne a legideálisabb páraelszívó konyhájába, vagy esetleg kérdése támadt a termékekkel kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Fel