Léghűtő kínálatunk

Egy nyári, meleg napon mindenféle hűtési módnak örülünk. Egyik kiváló megoldása léghűtő készülékek használata. Ellentétben egy beépített légkondicionáló egységgel, jóval kedvezőbb áron tudjuk tudjuk megoldani a hűtést egy léghűtő berendezéssel. Egy klasszikus álló ventilátorral szemben kicsit magasabb az ára, de előnye, hogy sokkal magasabb teljesítménnyel bír, így nagyobb mértékben is hűti le az adott helyiséget. A bekapcsolást követően hamarosan már érezhetjük is a hűvös levegő áramlását a szobában.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

ARDES 5R12 Léghűtő
Elfogyott

ARDES 5R12 Léghűtő, levegőhűtő

53 990 Ft
ARDES 5R11 Léghűtő
Elfogyott

ARDES 5R11 Léghűtő, levegőhűtő

48 990 Ft
ARDES 5R05 Léghűtő
Elfogyott

ARDES 5R05 Léghűtő, levegőhűtő

22 990 Ft

Működésükről annyit kell tudni, hogy rendelkeznek egy bizonyos űrtartalmú víztartállyal, amit fel kell tölteni vízzel, és ennek segítségével hűti le a kifújt levegőt. A tályban található jégkockák vagy víz által tud a berendezés hőmérséklet csökkenést elérni. Tulajdonképpen a lakás bármely pontján használható, de leggyakrabban nappalik, hálószobák berendezését képzik, de nincs kizárva irodai vagy üzlet helyiségben a használata sem.

A léghűtő előnyei a légkondicionálóval szemben

Legfőbb előnye természetesen a kedvező ára. Emellett fontosnak tartjuk kiemelni azt is, hogy ez egy mozdítható darab, így meg adjuk a lehetőséget annak, hogy akár mindig ott vegyük használatba, ahol épp szükség van rá. Amennyiben délután a dolgozószobában szeretnénk kellemes levegőbe végezni a munkánkat, a kerekek segítségével áttoljuk, estére pedig visszatoljuk a hálószobánkba, hogy ne legyen több álmatlan éjszakánk a hőség miatt.

Egy légkondicionáló betelepítése rengeteg munkával jár, sokszor belső és külső falakon is szükségesek bontási műveletek, hiszen egy klímaberendezés kültéri egységgel is rendelkezik, amihez szükséges egy kivezetés a falon. Egy ilyen szerelési folyamat után nem csak a takarítással kell megküzdenünk, gyakran javítási, festési procedúrára is rákényszerülünk. Mindemellett borsos árat kell kifizetnünk a készülékért és a felszerelésért.

Használata kifejezetten gazdaságos, mivel a víz segítségével hűt a készülék, így nem fogyaszt sok áramot, kifejezetten energiatakarékos módon tud hűvös levegőt képezni.

A száraz levegő, amit a légkondicionáló berendezés generál, gyakran okoz allergiás reakciót: szemviszketés vagy pirosodás, gyulladás, köhögés, tüsszentés, légszomj. A léghűtők azáltal, hogy vizet használnak fel a hűtéshez, egy kellemesebb, nedvesebb levegőt bocsátanak ki, így nem kell megküzdenünk a száraz levegővel.

A léghűtő tulajdonságai, funkciói

Manapság már többféle léghűtő közül választhatunk. Kínálatunkban is megtalálhatók klasszikusabb és modernebb stílusú léghűtők is. Számos léghűtő rendelkezik távvezérlés funkcióval, ami által a fotelból irányíthatjuk, ki-, és bekapcsolhatjuk, vagy sebességi fokozatot válthatunk a távirányító segítségével. Az időzítő funkcióval ellátott léghűtők esetében azt is előre be tudjuk állítani, hogy mikor kapcsoljon ki a hűtés. Ez kimondottan praktikus lehet éjszaka, amikor nem szeretnénk, hogy reggelre teljesen lehűljön a hálószoba, csak pár óráig szeretnénk, hogy kellemes hőérzetet biztosítson számunkra a léghűtő. A készülékek általában többsebességes kivitelben kaphatók, így mindig olyan mértékű légáramlást tudunk beállítani, amire épp szükségünk van. Bizonyos hűsítők kaphatók párásító funkcióval is, ami bármikor ki-, és bekapcsolható igényeinknek megfelelően.

A kiválasztás előtt vegyük figyelembe, hogy milyen célból, milyen helyiségbe szeretnénk a hűtést, emellett tartsuk szem előtt, hogy milyen egyéb extra funkciókra lehet szükségünk a jövőben! Amennyiben kérdése lenne a léghűtők kapcsán, vagy segítséget szeretne kérni a megfelelő hűsítő ventilátor, készülék kiválasztásában, keresse fel kollégánkat!