Léghűtő kínálatunk

Egy nyári, meleg napon mindenféle hűtési módnak örülünk. Egyik kiváló megoldása léghűtő készülékek használata. Ellentétben egy beépített légkondicionáló egységgel, jóval kedvezőbb áron tudjuk tudjuk megoldani a hűtést egy léghűtő berendezéssel. Egy klasszikus álló ventilátorral szemben kicsit magasabb az ára, de előnye, hogy sokkal magasabb teljesítménnyel bír, így nagyobb mértékben is hűti le az adott helyiséget. A bekapcsolást követően hamarosan már érezhetjük is a hűvös levegő áramlását a szobában.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Működésükről annyit kell tudni, hogy rendelkeznek egy bizonyos űrtartalmú víztartállyal, amit fel kell tölteni vízzel, és ennek segítségével hűti le a kifújt levegőt. A tályban található jégkockák vagy víz által tud a berendezés hőmérséklet csökkenést elérni. Tulajdonképpen a lakás bármely pontján használható, de leggyakrabban nappalik, hálószobák berendezését képzik, de nincs kizárva irodai vagy üzlet helyiségben a használata sem.

A léghűtő előnyei a légkondicionálóval szemben

Legfőbb előnye természetesen a kedvező ára. Emellett fontosnak tartjuk kiemelni azt is, hogy ez egy mozdítható darab, így meg adjuk a lehetőséget annak, hogy akár mindig ott vegyük használatba, ahol épp szükség van rá. Amennyiben délután a dolgozószobában szeretnénk kellemes levegőbe végezni a munkánkat, a kerekek segítségével áttoljuk, estére pedig visszatoljuk a hálószobánkba, hogy ne legyen több álmatlan éjszakánk a hőség miatt.

Egy légkondicionáló betelepítése rengeteg munkával jár, sokszor belső és külső falakon is szükségesek bontási műveletek, hiszen egy klímaberendezés kültéri egységgel is rendelkezik, amihez szükséges egy kivezetés a falon. Egy ilyen szerelési folyamat után nem csak a takarítással kell megküzdenünk, gyakran javítási, festési procedúrára is rákényszerülünk. Mindemellett borsos árat kell kifizetnünk a készülékért és a felszerelésért.

Használata kifejezetten gazdaságos, mivel a víz segítségével hűt a készülék, így nem fogyaszt sok áramot, kifejezetten energiatakarékos módon tud hűvös levegőt képezni.

A száraz levegő, amit a légkondicionáló berendezés generál, gyakran okoz allergiás reakciót: szemviszketés vagy pirosodás, gyulladás, köhögés, tüsszentés, légszomj. A léghűtők azáltal, hogy vizet használnak fel a hűtéshez, egy kellemesebb, nedvesebb levegőt bocsátanak ki, így nem kell megküzdenünk a száraz levegővel.

A léghűtő tulajdonságai, funkciói

Manapság már többféle léghűtő közül választhatunk. Kínálatunkban is megtalálhatók klasszikusabb és modernebb stílusú léghűtők is. Számos léghűtő rendelkezik távvezérlés funkcióval, ami által a fotelból irányíthatjuk, ki-, és bekapcsolhatjuk, vagy sebességi fokozatot válthatunk a távirányító segítségével. Az időzítő funkcióval ellátott léghűtők esetében azt is előre be tudjuk állítani, hogy mikor kapcsoljon ki a hűtés. Ez kimondottan praktikus lehet éjszaka, amikor nem szeretnénk, hogy reggelre teljesen lehűljön a hálószoba, csak pár óráig szeretnénk, hogy kellemes hőérzetet biztosítson számunkra a léghűtő. A készülékek általában többsebességes kivitelben kaphatók, így mindig olyan mértékű légáramlást tudunk beállítani, amire épp szükségünk van. Bizonyos hűsítők kaphatók párásító funkcióval is, ami bármikor ki-, és bekapcsolható igényeinknek megfelelően.

A kiválasztás előtt vegyük figyelembe, hogy milyen célból, milyen helyiségbe szeretnénk a hűtést, emellett tartsuk szem előtt, hogy milyen egyéb extra funkciókra lehet szükségünk a jövőben! Amennyiben kérdése lenne a léghűtők kapcsán, vagy segítséget szeretne kérni a megfelelő hűsítő ventilátor, készülék kiválasztásában, keresse fel kollégánkat!

 

 

 

Fel