Mennyezeti ventilátor lámpa nélkül

Talán a legelterjedtebb típusnak mondhatjuk a mennyezeti ventilátorok közt a lámpa nélküli változatokat. Ezek a plafon ventilátorok elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az adott helyiségben kellemes légáramlást biztosítsanak, jobb hőérzetet adjanak az ott tartózkodóknak és nyáron hűvös hőmérsékletet alakítsanak ki. Amellett, hogy az alapvető használati előnyöket kiélvezzük, számos más pozitívum miatt érdemes lehet elgondolkodni egy mennyezeti ventilátor lámpa nélküli változatában.

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

CF-48 plafon ventilátor

22 316 Ft

Vent-Axia HI-LINE+ 140 mennyezeti ventilátor

40 090 Ft

Vent-Axia HI-LINE 90 mennyezeti ventilátor

33 707 Ft

CF-56 plafon ventilátor

24 453 Ft

ARDES 5A90 Mennyezeti ventilátor

19 990 Ft

Vent-Axia HI-LINE+ 120 mennyezeti ventilátor

39 434 Ft

Milyen előnyökkel jár egy mennyezeti ventilátor lámpa nélkül más lakossági ventilátorokkal vagy egy légkondicionáló berendezéssel szemben?

Egy mennyezeti ventilátor amellett, hogy nyáron képes enyhíteni a hőségen,- mint az álló ventilátorok vagy oszlop ventilátorok -, télen is hasznos tagja lehet a berendezési tárgyainknak. A téli időszakban jellemzően a meleg felszáll a mennyezet felé, és ott megragad. Egy mennyezeti ventilátor ezt a fent megragadt levegőt keveri át, és ezáltal megszünteti a nem kívánt hőrétegződést. Így akár télen spórolhatunk a fűtési számlánkon is. Egy mennyezeti ventilátor lámpa nélkül igen csak alacsony energiafogyasztással tud működni, így jóval költséghatékonyabb megoldást jelent, mint egy klíma beépítése a lakásunkba, akár nyáron a hőség enyhítésére, akár télen a meleg levegő átkeverésére.

Egy plafon ventilátor nem foglal helyet az otthonunkban, és nem kell kerülgetnünk, mint egy álló ventilátort. A mennyezeten a lámpákon kívül más úgy sem található, így biztosan találunk helyet számára. Tökéletes megoldás lehet kisebb lakásokba. Manapság már a legtöbb stílusban gyártanak mennyezeti ventilátorokat, így akár egy modern, letisztult lakásba, akár egy hagyományos, klasszikus bútorozású otthonba szeretnénk vásárolni, meg fogjuk találni a legjobban oda illő darabot. Színválasztékban is jellemzően több opció áll rendelkezésünkre.

Egy mennyezeti ventilátor alapvetően nagyobb teljesítménnyel keveri át a levegőt, mint más lakossági ventilátorok, így nagyobb terekben is használható. Sokan szerelik fel konyhájukba, nappalijukba, hálószobájukba, de akár teraszok berendezési eleme is lehet, ha ott gyakran megáll a levegő, és szeretnénk kellemesen hűvös levegőt generálni a nagy nyári melegben

Egy lámpa nélküli plafon ventilátor csendes működésű, így nem zavarja meg az otthoni harmóniát. Hálószobánkba, nappalinkba is kényelmesen működtethetjük anélkül, hogy zavarná a pihenésünk vagy alvásunk.

Egy mennyezeti ventilátor lámpa nélkül nem rendelkezik nagy súllyal, így könnyen felszerelhető bármelyik plafonra. Egy lámpával felszerelt változat már nagyobb súllyal jár, így olyankor sok esetben azt is meg kell néznünk, hogy mit bír el a mennyezetünk. Egy hagyományos plafon ventilátor felszerelése nem bonyolult, akár mi magunk is felszerelhetjük, és nem szükséges hozzá semmilyen bontási művelet és egyéb javítási munkálat, mint például egy nagyobb szerelés utáni falfestés.

A mennyezeti ventilátor lámpa nélküli változatának kiválasztása

Kiválasztás előtt figyelembe kell vennünk, hogy milyen méretű helyiségbe szeretnénk felszerelni a mennyezeti ventilátort. Értelemszerűen minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb lapát átmérőjű ventilátorra lesz szükségünk. Érdemes figyelembe venni az esztétikai szempontokat is, így pontosan olyan típust választhatunk, ami jól mutat az adott helyiségbe. Ezek mellett szem előtt kell tartanunk, hogy mekkora hely szükséges a lapátoknak és a ventilátor forgásának, így mindenképpen számolnunk kell vele, hogy mekkora lapátátmérőjű plafon ventilátort választunk.

Ha Ön nem biztos abban, hogy melyik lenne a megfelelőbb mennyezeti ventilátor a helyiségbe, esetleg kérdése van azzal kapcsolatban, hogy mik a legfontosabb szempontok a választáskor, akkor kérje kollégánk segítségét!

Fel