Védőrács kínálatunk

Egy védőrács leggyakoribb alkalmazása műszerventilátorok esetében történik. A műszerventilátorok elsősorban ipari környezetben használatosak nagyobb gépekhez, fénymásolókhoz, nyomdai eszközökhöz vagy hűtési célból. Egy műszerventilátor védőrács a ventilátor beépítésekor kerül előtérbe. A rács biztosítja, hogy a ventilátor mechanikailag védve legyen, emellett nagyon fontos, hogy megfelelően megszűrje a port, hiszen a ventilátorba kerülő káros anyagok akár károsíthatják a működését, esetleg rövidítheti élettartamukat.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

LFT műszerventilátor védőrács szűrővel

594 Ft978 Ft

PN műszerventilátor védőrács

358 Ft481 Ft

FG műszerventilátor védőrács

245 Ft378 Ft

A védőrács kiválasztása és felszerelése ipari környezetben

A beszereléskor érdemes feltenni a rácsot a ventilátorra, így nyújt megfelelő védelmet hosszú távon. A védőrács megvásárlása előtt tudnunk kell azt, hogy milyen méretű műszerventilátorral rendelkezünk, hiszen ennek megfelelő rácsot szükséges választanunk. Rögzítése a ventilátorhoz általában nem túl bonyolult, nem szükséges hozzá semmilyen speciális szaktudás, pár csavarral a megfelelő helyre illeszthető. Amikor eljutunk a védőrács felszereléséig, akkor a műszerventilátorunknak a fal belső helyén helyezkedik el, a védőrács pedig a fal külső felén.

Fémből és műanyagból készült rácstípusok közül választhatunk igényeinknek megfelelően. A műanyag védőrácsok számos esetben extra szűrővel vannak ellátva, ami növeli a ventilátor védelmét és élettartamát.

Mi a szerepe egy műszerventilátor védőrácsnak?

Számos ventilátor típus már alapvetően rendelkezik egy védőráccsal, de a műszerventilátorok nem. Ezek a védőrácsok kifejezetten ehhez a típushoz készültek, így nem okoz gondot számukra a tökéletes illeszkedés a ventilátorhoz. A védőrács nem csak a portól és a különböző környezeti hatásoktól, szemcsés anyagoktól véd, hanem a biztonságos üzemeltetés szempontjából is elengedhetetlen. Az ipari használatban lévő ventilátorok gyakran veszélyt jelenthetnek, hiszen egy vételetlen odanyúlásból eredő baleset komoly sérülésekhez vezethet a gyorsan forgó ventilátor lapátoknak köszönhetően. Egy védőrács megoldja ezt a problémát, hiszen elzárja a veszélyes területeket, így ha hozzá is érnénk, csak a rácsot érintjük, ami semmiféle sérüléshez nem vezet. A rács megvédi a szellőztető ventilátort a külső sérüléstől is, így biztosan hosszabb ideig tudjuk hasznát venni, és nem lesz szükség gyakori javításra. Ezek olyan típusú károsodások, amik könnyen megelőzhetők, így érdemes figyelmet fordítani rájuk a hosszú élettartam érdekében.

Attól viszont nem kell tartanunk, hogy a védőrács miatt csökken a ventilátor teljesítménye, hiszen a rács csak kis mértékben befolyásolja a légáramlást.
Amennyiben Ön is egy védőrács vásárlásán gondolkodik, válasszon kínálatunkból. Ha segítségre van szüksége a megfelelő rács kiválasztásában, akkor keresse kollégánkat, ha pedig más egyéb elemre van szüksége a megfelelő ipari szellőztetés kiépítésére, akkor nézzen körül webáruházunkba!

Fel