Légbevezető kínálatunk

Ön is elgondolkodott már azon, hogy hogyan lehetne megoldani az alapvető szellőztetést a lakásban, anélkül, hogy ablakot kellene nyitnunk? Egy légbevezető segíti a kinti, friss levegő beáramlását, illetve a benti, elhasznált levegő elszívását is. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is lehet ezt kivitelezni, hiszen a légbevezető által majd biztosan télen a kinti hideg levegő kerül a lakásba, nyáron pedig a kinti meleggel lesz tele a helyiség. Szerencsére manapság a légbevezetők egy olyan mérsékelt szellőztetést biztosítanak, amik nincsenek különösen befolyással a hőmérsékletre, így télen sem kell attól tartanunk, hogy dupla fűtés számlát kell fizetnünk egy kis friss levegő miatt.

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

PO 400 légbevezető nyílászáróbaPO 400 légbevezető elemei
Ajánlott termék

PO 400 légbevezető nyílászáróba

3 922 Ft

MVR műanyag ajtórács állítható zsaluval

2 273 Ft2 781 Ft

GPE2A külső rovarrács ISOLA légbeeresztőhöz

577 Ft

Légcsatorna kivezető elem UT

2 826 Ft36 927 Ft
ISOLA ablak légbeeresztőhöz esővédő rács
Elfogyott

CE2A esővédő rács ISOLA ablak légbeeresztőhöz

532 Ft

MV2 ajtórács dupla csomagolással

2 146 Ft3 289 Ft

MV műanyag ajtórács

1 765 Ft2 146 Ft
ISOLA Hygro páratartalom szabályozású ablak légbeeresztőIsola 2 légbeeresztő nyílászáróba építhető
Ajánlott termék

Isola 2.45 légbeeresztő nyílászáróba építhető

5 410 Ft
PS Fali légbeeresztő PS100PS Fali légbeeresztő PS102
Ajánlott termék

PS Fali légbeeresztő

13 449 Ft13 576 Ft

Műanyag ajtórács VR459 dupla csomagolással

2 135 Ft

CT acél tetősapka, tető átvezetés

27 272 Ft69 623 Ft
AIRA-HY nyílászáróba építhető higroszabályozású légbeeresztőAIRA-HY nyílászáróba építhető higroszabályozású légbeeresztő
Elfogyott

AIRA-HY nyílászáróba építhető higroszabályozású légbeeresztő

11 530 Ft

ISOLA Hygro páratartalom szabályozású ablak légbeeresztő

13 526 Ft

DKD tetősapka

10 612 Ft92 983 Ft

CTP tetősapka, tető átvezetés

21 285 Ft21 951 Ft

Isola 2.30 légbeeresztő nyílászáróba építhető

4 967 Ft

De hogyan oldható meg, hogy nem kerül be a kinti poros levegő egy légbevezetőn keresztül?

Egy légbeeresztő képes megszűrni a kintről beáramló levegőt, így nem fogunk rovarokkal, szennyeződésekkel, pollennel vagy bárminemű kintről érkező porral vagy piszokkal találkozni lakásunkban. A légbevezető kültéri eleme sokszor csak egy bogár vagy esővédő rács, ami meggátolja a bogarak és az eső bejutását a lakásunkba. Emellett nem csak a levegőt szűri meg, a külső zajt is csillapítja. Nem kell attól tartanunk, hogy a kinti zajok felerősödnek, és megzavarják a nyugalmunkat.

Milyen típusokat különböztethetünk meg a fürdőszobai ventilátorok között?

Egy légbeeresztő képes megszűrni a kintről beáramló levegőt, így nem fogunk rovarokkal, szennyeződésekkel, pollennel vagy bárminemű kintről érkező porral vagy piszokkal találkozni lakásunkban. A légbevezető kültéri eleme sokszor csak egy bogár vagy esővédő rács, ami meggátolja a bogarak és az eső bejutását a lakásunkba. Emellett nem csak a levegőt szűri meg, a külső zajt is csillapítja. Nem kell attól tartanunk, hogy a kinti zajok felerősödnek, és megzavarják a nyugalmunkat.

Egy légbevezető előnyei és szükségessége

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is olyan fontos ez a folyamatos szellőzés egy lakásban, hiszen sok lakásban nehezen tudják megoldani az állandó friss levegőt. Amennyiben nincs megfelelő szellőzés az otthonunkban, számos bosszúság érhet minket a jövőben. Egyrészt a mindennapokat is kellemetlenebbé teheti, hiszen az elhasznált levegőben kevésbé tudunk dolgozni, pihenni, koncentrálni. Egy nem megfelelően kiszellőztetett helyiségben ráadásul egy idő után kellemetlen szagok is kialakulhatnak, amit számos esetben észre sem veszünk, hiszen mi megszoktuk az ott tartózkodás közben. Ilyen esetben segíthet egy állandó, de visszafogott szellőzés, ami számunkra szinte észrevétlenül cseréli ki a levegőt frissre és kellemesre.

Egy másik említésre méltó probléma lehet a dohosodás és penészedés kialakulása. A párás környezet – ami a nem megfelelő szellőztetés hiányában könnyen kialakul – ideális környezet a penészgombáknak. Nedves, szellőzetlen helyiségben gyakran elszaporodnak, és ezek után számolnunk kell azzal, hogy a penészgombák eltüntetése és kiirtása igen nehéz feladat. Egy dohos, penészgombákkal teli szobában tartózkodni kifejezetten egészségtelen, és emellett nem is szép látvány. A penészgombák ellen a legjobb tehát a megelőzés, amit alacsony páratartalom és friss levegő segítségével érhetünk el. Ebben szintén segítségünkre lehet egy légbevezető, hiszen általa ezt érjük el.

Egy légbeeresztő könnyen felszerelhető, azonban az ablakra történő beépítés esetén szakember igénybevétele szükséges.

Légbevezetők típusai

Elsősorban, mielőtt eldöntjük, hogy melyik légbevezető típust választjuk, meg kell határoznunk, hogy milyen célból is szeretnénk azt beépíteni. A másik fontos kérdéskör, hogy milyen mértékű levegő cserét szeretnénk elérni, amit nagyban meghatároz az otthonunk és a helyiségek mérete.
Választhatunk olyan változatot, amit ablakba tudunk beépíteni, ilyenkor érdemes figyelmet fordítani a védőhálóra, ami a rovarok és akár egyes típusoknál eső ellen is véd. Tetőablakra is megoldható a légbevezető felszerelése, hiszen találunk olyan elemet is, amit akár tetőre is felszerelhetünk. Emellett dönthetünk falra szerelhető verziók mellett is, de itt is szem előtt kell tartani, hogy ablak közelében helyezzük el.

Manuálisan szabályozható légbevezető esetén mi magunk vezéreljük a beáramló levegő mennyiségét. Higroszabályozású légbevezető esetében a páratartalom szintjétől függően automatikusan változik a légbeeresztő szabad keresztmetszete, így a beengedett levegő mennyisége is.

Amennyiben kérdése lenne a légbevezetőkkel kapcsolatban, keresse fel kollégánkat, segít Önnek a megfelelő termék kiválasztásában. Kérjük, hogy tartsa szem előtt, hogy egy nyílt égésterű gázkészülék esetén kizárólag páratartalom szabályozással ellátott légbevezető építhető be otthonunkban, különben azt a gázszolgáltató nem fogadja el.

Fel