Golyós csapágyas ventilátor legfőbb jellemzői

A golyós csapágyas ventilátor egyik legfőbb jellemzője, hogy hosszú élettartammal bírnak, időálló, masszív motorral rendelkeznek. Jellemzően energiatakarékos módon üzemelnek, így gazdaságos megoldást jelentenek. A sikló csapágyas ventilátorok kizárólag vízszintesen szerelhetők be, azonban a golyós csapágyas ventilátor alkalmas a függőleges felszerelésre is. Mennyezetre, álmennyezetre is elhelyezhető, így akár olyan fürdőszobákba is megoldható a szellőztetés, ahol kizárólag a plafonon van lehetőség elhelyezni a szellőztető rendszert. A golyós csapágyas ventilátor borítása ABS műanyagból készül, így ellenálló és tartós védelemmel van ellátva. Ez a típusú borítás magas minőségű, így hosszú távon használható.

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

VENTS MATL zsalus ventilátor időzítővel

17 386 Ft22 974 Ft

CATA E-GLAS fürdőszoba ventilátor üveg előlappal

12 990 Ft33 990 Ft
VENTS MA zsalus ventilátor
Ajánlott termék

VENTS MAL zsalus ventilátor

15 100 Ft19 418 Ft

Helios M1 Minivent ventilátor

40 513 Ft131 953 Ft

VENTS MATHL zsalus ventilátor páraérzékelővel

22 847 Ft26 657 Ft
SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorSAF Quiet halk fürdőszoba ventilátor
Ajánlott termék

SAF Quiet T halk fürdőszoba wc ventilátor időzítővel

21 388 Ft40 413 Ft

Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor

31 721 Ft45 074 Ft

SAF Quiet TH halk fürdőszoba wc ventilátor páraérzékelővel

23 752 Ft42 776 Ft

VENTS VKO1L csőventilátor golyós csapággyal

9 893 Ft15 481 Ft

SAF Quiet halk fürdőszoba wc ventilátor

17 813 Ft36 838 Ft

Vent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor

31 165 Ft43 993 Ft
VCN radiális elszívó ventilátorVCN radiális elszívó ventilátor beépítési példa
Ajánlott termék

VENTS VCN radiális elszívó ventilátor

45 326 Ft58 026 Ft

SILHOUETTE 12V ventilátor

19 084 Ft26 636 Ft

SVN centrifugális szellőző ventilátor

52 000 Ft62 954 Ft

VENTS Style zsalus ventilátor

23 990 Ft70 091 Ft

VENTS 100 MA 12V-os zsalus ventilátor

11 925 Ft

Aki golyós csapágyazású fürdőszobai ventilátort választ, az biztos lehet benne, hogy hosszú időre megoldja a szellőztetést a fürdőszobába, mosdóba vagy bármilyen egyéb vizes helyiségbe. Megbízható ventilátor típusok, amiket több, különböző változatban is választhatunk. Van köztük páraérzékelős, időzítős kivitel is, a kényelmünk érdekében többfunkciós szellőztetők közül is választhatunk.

Milyen egyéb előnnyel jár egy golyós csapágyazású ventilátor beépítése?

Egy golyós csapágyas ventilátor nagy segítség lehet a fürdőszobában, hiszen egyrészt elszívja a kellemetlen, elhasznált, párás levegőt, emellett segít a penészesedés kialakulásának megakadályozásában. A friss, kevésbé nedves, alacsony páratartalmú levegő nem kedvező a penészgombáknak, így kevésbé adunk esélyt a kialakulásra. A penész megjelenése amellett, hogy nagyon nehezen eltávolítható, vegyszerek használata szükséges, ami közben akár fürdőszobánk, mosdónk falfelülete is sérülhet. A penészgomba az egészségre is káros hatással van, így kiemelkedően fontos a megelőzés. A golyós csapágyas ventilátor segítségével a párás levegő elszívásra kerül, a helyére pedig friss, és nedvességtől mentes levegő áramlik be a lakás egyéb helyiségeiből.

Golyós csapágyas ventilátorok típusai, változatai

Amennyiben golyós csapágyazású ventilátort szeretnénk érdemes elgondolkodni a csőventilátorokon. A golyós csapágyas csőventilátorok egyszerűen beépíthetők csőszakaszokba, tökéletes megoldást nyújtanak a vizes helyiségek: fürdőszobák, mosdók szellőztetésére, hiszen a beépítés irányától függően alkalmasak a levegő befújására és elszívására is. Ezek a legegyszerűbb fürdőszobai golyós csapágyazású ventilátor típusok, de választhatunk nagyobb teljesítményű, vagy valamilyen extra funkcióval ellátott változatot is.

Egy időzítős ventilátor nagy segítség lehet abban az esetben, ha szeretnénk, hogy a beépített elszívó ventilátor azután is szellőztessen, amikor már senki nincs az adott helyiségben. Előre beállíthatjuk, hogy mennyi ideig szeretnénk a szellőztetést, ezért gazdaságosan és átgondoltan tudjuk megoldani a légcserét.

A páraérzékelős golyós csapágyas ventilátorok a fürdőszobai, WC-ben elhelyezett ventilátorok egyik legnépszerűbb termékei. Egy előre meghatározott és beállított páratartalomnál az elszívó berendezés bekapcsol, így biztosan nem alakul ki kellemetlen, nedves levegő a helyiségben és újra megfelelő páratartalom lesz jelen.

A kényelem érdekében választhatunk még zsaluval felszerelt ventilátort is. Egy zsalus ventilátor előnye, hogy téli időszakban a hideg levegő nehezen jut be, a zsalu záródása megakadályozza a hűvös levegő beáramlását.

Egy golyós csapágyas ventilátor tehát hosszú távú és gazdaságos befektetést jelent. Érdemes a termék kiválasztása előtt átgondolnunk, hogy pontosan milyen plusz kényelmi funkciókat szeretnénk, hova tudjuk beépíteni és mekkora helyiség szellőztetését szeretnénk megoldani. Ezek az információk szükségesek ahhoz, hogy a megfelelő teljesítményű és típusú ventilátort vásároljuk meg. Ha bizonytalan bármelyik kérdésben, kérje kollégánk segítségét!

 

Fel