Tetősapka, légkivezető kínálatunk

A tetősapka, légkivezető az ipari szellőztetés egyik fontos eleme. Egy tetősapka alkalmas tető átvezetésként befúvásra és elszívásra a szellőztető rendszerekben. Egy megfelelő, biztonságos és hosszú élettartammal bíró szellőztető rendszer kiépítésének fontos eleme lehet a tetőátvezetés. Ilyen esetben a tetősapkán, légkivezetőn keresztül történik az elhasznált vagy akár a szennyeződött levegő kifújása. A csővezetékekből számos esetben már a kellemetlen, poros levegőt szeretnénk kiáramoltatni a szabad levegőre, erre pedig megoldás lehet ez a termékünk.  A tetősapkákat kifejezetten kültéri használatra tervezték.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

CT acél tetősapka, tető átvezetés

27 272 Ft69 623 Ft

CTA PVC tetősapka, tető átvezetés

19 221 Ft21 951 Ft

DKD tetősapka

10 612 Ft92 983 Ft

CTP tetősapka, tető átvezetés

21 285 Ft21 951 Ft

Betétkúpos kifújófej

26 772 Ft357 061 Ft

A tetősapka, légkivezető alkalmazása

A tetősapka használata védelmet nyújt a szennyeződések ellen, a környezeti hatások ellen, de akár hó, eső és por ellen is. Az esővédelmet általában egy vízelvezető gallér oldja meg. A tetősapka változatok között találhatunk olyat is, ami madárvédő hálóval van felszerelve. Egy ilyen háló megakadályozza, hogy madarak repüljenek a csatornába, és ez által kárt okozzanak a szellőztető rendszerbe. A tetősapka PVC anyagból, vagy fém / acél anyagból készül.

A tetősapka kiválasztásakor ismernünk kell, hogy milyen légcsatorna rendszerrel rendelkezünk. Fel kell mérnünk, hogy a légcsatornánk merev spirálkorcolt, flexibilis vagy kör keresztmetszetű. Beépítésük hatékonyabbá teszi a légcsatorna rendszert, a levegő gyorsabban kiáramlik a szabad térbe, és emellett a tetősapkák színben is nagy választékkal rendelkeznek, így minden házhoz és tetőhöz megtaláljuk a legesztétikusabb elemet: akár fekete, cserépvörös, barna színben keres valaki tetősapka elemet a szellőztető rendszeréhez.

A légkivezető kategóriába tartozik a kifúvófej is. A kifúvófej a légcsatorna és szellőzőrendszerek kialakítására, ipari helyiségek, csarnokok, gyárak légcsatorna rendszereihez alkalmazzák. A kifúvófej biztosítja, hogy a kívülről érkező víz ki legyen vezetve a szabadba a külső palást segítségével és a csatlakozó cső segítségével.

Az elhasznált levegő kivezetése kulcsfontosságú a szellőztető rendszerek esetében. Ha gyárakra, csarnokokra gondolunk, akkor számos ilyen helyiségbe folyamatos munka folyik, ezért fontos, hogy az ott tartozkodók friss, és semmiképp sem szennyezett, poros levegőt lélegezzenek be.

Megfelelő szellőztető rendszer kiépítése

Egy szellőztető rendszer és légcsatorna kiépítése nagyon nehéz feladat, hiszen minden elemnek passzolnia kell egymáshoz. Egy ilyen szellőzőrendszerrel az a célunk, hogy hosszú távon megoldjuk a szellőztetést az ipari felhasználású helyiségünkben. Ezért olyan elemeket kell választanunk, amik hosszú élettartammal bírnak, és fontos, hogy az elemek olyan anyagból legyenek, amik ellen állnak az időjárásnak, környezeti hatásoknak és akár a szennyezett, szemcsés levegőáramlását is képesek megoldani.

Ha Ön bizonytalan abban, hogy pontosan milyen tetősapkára lenne szüksége, vagy bármilyen más egyéb kérdése van a szellőztető rendszerek elemeivel kapcsolatban, akkor keresse fel kollégánkat, aki válaszol a kérdéseire!

Fel